Free cookie consent management tool by TermsFeed Ο Δικηγόρος, Ιωάννης Καπέτας, εξελέγη Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στον Δ.Κατερίνης – OlymposPress.gr
Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
21-02-2024

Με συναίνεση Συμπολίτευσης και Αντιπολίτευσης
Ο Δικηγόρος, Ιωάννης Καπέτας, εξελέγη Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στον Δ.Κατερίνης

Με ευρεία πλειοψηφία, και συγκεκριμένα με 30 θετικές ψήφους από Συμπολίτευση και Αντιπολίτευση, ο Δικηγόρος Ιωάννης Καπέτας εξελέγη Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στον Δ.Κατερίνης. Η ανάδειξή του έγινε ύστερα από διαδικασία με κάλπη που πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο το οποίο επιβάλλει την εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη να γίνεται με ευρύτερη πλειοψηφία.
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, που συνοδεύτηκε από χειροκροτήματα, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Χαράλαμπος Χρ. Μπρουσκέλης, ο οποίος είπε ότι ο συνάδελφός του Δικηγόρος, Ιωάννης Καπέτας, διετέλεσε Ταμίας του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Καπέτας διετέλεσε και Ταμίας της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων των Δικαστηρίων Κατερίνης.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΛΕΓΕΝΤΟΣ
Μετά την εκλογή του, ο Δικηγόρος Ιωάννης Καπέτας, σε δηλώσεις του ανέφερε: «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Είναι μεγάλη η τιμή αυτή που μου κάνατε, που μου δίνετε τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη. Σας ευχαριστώ όλους. Δηλώνω ότι θα ασκήσω με απόλυτη ευσυνειδησία και κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα καθήκοντα του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης».
Ο ΘΕΣΜΟΣ
Ο θεσμός του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης θεσπίσθηκε με το άρθρο 77 του Νόμου 3852/2010. Στη συνέχεια, τροποποιήθηκε με τον Νόμο 4555/2018. Ο Συμπαραστάτης του Δημότη, πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας, είναι μία ανεξάρτητη αρχή. Γι’ αυτό και ο σχετικός Νόμος απαιτεί αυξημένη πλειοψηφία των 3/5 των παρόντων συμβούλων, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται μία ευρύτερη συναίνεση στο πρόσωπο εκείνου που θα εκλεγεί.
Ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης δέχεται έγγραφες καταγγελίες θιγομένων πολιτών και επιχειρήσεων για τυχόν κακοδιοίκηση στελεχών και υπηρεσιών των Δήμων, των Νομικών Προσώπων των Δήμων και των επιχειρήσεών τους. Στη συνέχεια, αφού εξετάσει τις καταγγελίες, ο Συμπαραστάτης διαμεσολαβεί προκειμένου να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα. Επιπλέον, είναι υποχρεωμένος να απαντά εγγράφως ή ηλεκτρονικά εντός 30 ημερών στους ενδιαφερόμενους δημότες. 

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.