Free cookie consent management tool by TermsFeed Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ «ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ» – Σάββατο 23 Μαρτίου – από τις 20.30 έως τις 21.30 – OlymposPress.gr
Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
13-03-2024

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ «ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ»

Σάββατο 23 Μαρτίου – από τις 20.30 έως τις 21.30

Στην παγκόσμια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης πολιτών, με τίτλο «Η Ώρα της Γης», που αναλαμβάνει και φέτος ο Οργανισμός WWF συμμετέχει ο Δήμος Κατερίνης. Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024, από τις 20.30 έως τις 21.30 ο Δήμος μας, θα συσκοτίσει συμβολικά τα φώτα στο Δημαρχείο Κατερίνης.
Παράλληλα, οι πολίτες της Κατερίνης, καλούνται να λάβουν μέρος στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία και να σβήσουν εθελοντικά τα φώτα την ίδια ώρα, συμμετέχοντας έτσι συμβολικά, στη διεθνή αυτή δράση κατά της κλιματικής αλλαγής.
Μετά από μία χρονιά που χαρακτηρίστηκε ως η θερμότερη παγκοσμίως και με την αποτίμηση των καμένων εκτάσεων στην Ελλάδα να υπολογίζεται σε 1,7 εκατ. στρέμματα, η φετινή «Ώρα της Γης» εστιάζει στο δάσος. Για αυτό φέτος το μήνυμα για τη συγκεκριμένη ώρα εστιάζει στην αξία του δάσους και στη σημασία προστασίας του!
Η «Ώρα της Γης 2024» είναι μόλις λίγες μέρες μακριά, και θα διεξαχθεί το Σάββατο 23 Μαρτίου στις 20:30. Για μία ώρα ακριβώς, αξιοθέατα, σημαντικά μνημεία, φορείς και επιχειρήσεις σε όλο τον πλανήτη θα σβήσουν συμβολικά τα φώτα, αναδεικνύοντας την επιτακτική πλέον ανάγκη για προστασία του κοινού μας σπιτιού, του πλανήτη!
Δώσε μία ώρα και μάθε τι μπορείς να κάνεις!
ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕ
Η «Ώρα της Γης» που ξεκίνησε στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας το 2007, είναι μια παγκόσμια συμβολική δράση για την προστασία του περιβάλλοντος, η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη διεθνή περιβαλλοντική οργάνωση WWF σε περισσότερες από 180 χώρες σε όλο τον πλανήτη. Η συμμετοχή συνίσταται κατ’ αρχάς στο ταυτόχρονο σβήσιμο του φωτισμού εμβληματικών μνημείων και κτιρίων παγκοσμίως, μια συμβολική ενέργεια που σηματοδοτεί τη στήριξη αρχηγών κρατών, κυβερνήσεων, τοπικών φορέων και κοινοτήτων, οργανώσεων της κοινωνίας πολιτών και επιχειρήσεων, στον αγώνα για την προστασία της φύσης.

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.