Free cookie consent management tool by TermsFeed Ο Δήμος Κατερίνης τίμησε την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας – OlymposPress.gr
Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
08-03-2024

Ο Δήμος Κατερίνης τίμησε την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας
– Μεγάλη ανταπόκριση στην κορύφωση των εκδηλώσεων στην πλατεία Ελευθερίας
Ο Δήμος Κατερίνης τίμησε την 8η Μαρτίου, ως ημέρα διεκδίκησης και αγώνα των γυναικών για ισοτιμία, ισότητα και σεβασμό στο χώρο εργασίας, στην κοινωνία και στην οικογένεια. Συγκεκριμένα, η κορύφωση των εκδηλώσεων με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, που διοργάνωσαν η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας και το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου, έγινε σήμερα, στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο, στην πλατεία Ελευθερίας.
Η εκδήλωση επικεντρώθηκε – μεταξύ άλλων –  σε διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού για την ταυτότητα και τις δράσεις του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών, ενώ δόθηκαν κονκάρδες, μπαλόνια, με αποτυπωμένο το λογότυπο και το γενικό τίτλο της εκδήλωσης: «Γυναίκα θα πει».
Παράλληλα, το μήνυμα της ημέρας μετέφερε σε ζωντανή μετάδοση το Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης (Χριστίνα Σιδηροπούλου – Μιχάλης Βασιλειάδης), το οποίο έδωσε βήμα στις πρωταγωνίστριες της ημέρας με συνεντεύξεις, σχόλια κ.α. Παρόντες στο περίπτερο σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης: αντιδήμαρχοι, πρώην βουλευτές – πολιτευτές, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, γυναίκες από συλλογικότητες, οργανώσεις και πλήθος πολιτών της Κατερίνης.
Το χαιρετισμό του Δημάρχου Ι. Ντούμου μετέφερε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Σάββας Καρυπίδης, ο οποίος συνεχάρη όλους τους συντελεστές – στελέχη της αντιδημαρχίας και του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών, για τη διοργάνωση, ενώ όπως τόνισε σε δήλωσή του: «Είμαστε στο πλευρό όλων των γυναικών που δίνουν αγώνα για αξιοπρέπεια στην εργασία και στη ζωή. Για εμάς οι γυναίκες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή καθημερινά και όχι μόνο κάθε 8η Μαρτίου».
Υπενθυμίζεται ότι, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα δόθηκε στη δημοσιότητα video, που δημιουργήθηκε από τα στελέχη και τους συνεργάτες της Αντιδημαρχίας, όπου αποτυπώνεται η καθημερινότητα και οι πολυδιάστατοι ρόλοι καταξιωμένων γυναικών του τόπου μας, video το οποίο γνωρίζει ήδη μεγάλη απήχηση και θετική ανταπόκριση.
Επόμενες προγραμματισμένες εκδηλώσεις:
-Στις 14/3/2024 θα πραγματοποιηθεί δράση ευαισθητοποίησης στην  ΕΠΑΣ Μαθητείας Δ.Υ.Π.Α. Κατερίνης
-Στις 18/3/2024, Καθ. Δευτέρα, τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Κατερίνης, θα παραστούν στις εκδηλώσεις του ποντιακού συλλόγου Παναγία Σουμελά, ο οποίος αποφάσισε να αφιερώσει αυτή την ημέρα στην προβολή της δομής και των παρεχόμενων υπηρεσιών της.

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.