Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
07-06-2022

Ο Δήμος Κατερίνης στην 3η διακρατική συνάντηση του προγράμματος Erasmus+ Sport “Ariadne”

– Η συνάντηση που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης κατέδειξε τη δημιουργική διέξοδο που προσφέρει ο αθλητισμός στους νέους & νέες της Ευρώπης

Η συζήτηση – αξιολόγηση των στόχων, των δράσεων και των έως σήμερα αποτελεσμάτων του προγράμματος Erasmus+ Sport “Ariadne”, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Κατερίνης, τέθηκαν στο επίκεντρο της τρίτης διακρατικής συνάντησης των εταίρων. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, ενώ συμμετείχαν επίσης, η πόλη συντονιστής – Αρέτσο (Οργανισμός «Icare» της Ιταλίας) και οι λοιποί εταίροι του προγράμματος. Πιο συγκεκριμένα: η επαγγελματική αθλητική σχολή πετοσφαίρισης της Ρίγα Λετονίας, ο Δημόσιος Οργανισμός Αθλητισμού του Δήμου Νόβα Γκόρικα της Σλοβενίας.
Η ταυτότητα προγράμματος
Όπως είναι γνωστό, το πρόγραμμα Erasmus+ Sport “Ariadne”, απευθύνεται σε νέους 14-18 ετών, ώστε, μέσω του αθλήματος της πετοσφαίρισης, να αντιμετωπιστεί η περιθωριοποίηση που αισθάνεται ένα μεγάλο ποσοστό τους. Ειδικότερα, έχει ως βασικό «πυρήνα» και στόχο τη μείωση της παραβατικότητας μέσα από τον αθλητισμό (βόλεϊ).
Στο πλαίσιο του προγράμματος, όπως διευκρινίστηκε από την ειδική σύμβουλο του Δήμου – συντονίστρια του προγράμματος Μαρία Νταντάμη: Ο Δήμος Κατερίνης έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα 3 τουρνουά βόλεϊ και 2 βιωματικά εργαστήρια μαθητών, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλα το φθινόπωρο. Επίσης, προανήγγειλε τη διοργάνωση στις 20 Ιουνίου, από τον Δήμο Κατερίνης, σεμιναρίου για γονείς με θέμα "Εφηβεία: προκλήσεις και ευκαιρίες".
Όπως τονίζει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού & Τοπικής Ανάπτυξης Σταύρος Χριστοφορίδης: «Ο Δήμος Κατερίνης είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “ERASMUS”. Θέσαμε σε απόλυτη προτεραιότητα μέσω της υλοποίησης του συγκεκριμένου προγράμματος, την ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ φορέων της Ευρώπης, με επίκεντρο θέματα που αφορούν τις νέες και τους νέους μας. Όπως αποδεικνύεται  στην πράξη από την εξέλιξη του προγράμματος έως σήμερα, ο αθλητισμός, μπορεί να δώσει δημιουργική διέξοδο σε νέους του τόπου μας και της Ευρώπης γενικότερα».