Free cookie consent management tool by TermsFeed Ο Δήμος Κατερίνης στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος – Προβολή ντοκιμαντέρ για την κοινότητα Ρομά του Πέλεκα – OlymposPress.gr
Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
12-04-2022

Ο Δήμος Κατερίνης στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
– Προβολή ντοκιμαντέρ για την κοινότητα Ρομά του Πέλεκα
Την προβολή μικρού μήκους ντοκιμαντέρ στο πλαίσιο του προγράμματος "Κοινωνική Ένταξη και Ενδυνάμωση των Ρομά”, διοργάνωσαν την Παρασκευή 8 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Ρομά,  η Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και η Πρεσβεία της Νορβηγίας
Το αφιερωμένο στην κοινότητα Ρομά του Πέλεκα, ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Θοδωρή Σκριβάνου προβλήθηκε στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος στον Κεραμεικό, με αφορμή το πιλοτικό έργο της μετεγκατάστασης στα πρότυπα κοινωνικής κατοικίας.
Ακολούθησε συζήτηση με πάνελ ομιλητών, όπου ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της πλήρους κοινωνικής ενσωμάτωσης των Ρομά, που αποτελεί μείζον ζήτημα προστασίας των θεμελιωδών δικαιωμάτων.
Τον Δήμο Κατερίνης εκπροσώπησε η Συντονίστρια του Παραρτήματος Ρομά Κατερίνα Σαμαλή, μιλώντας για τις δράσεις κοινωνικής ενσωμάτωσης στους τομείς της απασχόλησης, της στέγασης, της υγείας, της εκπαίδευσης, καθώς και της καταπολέμησης των διακρίσεων. «Πρόκειται για τομείς, στους οποίους εργάζεται συστηματικά ο Δήμος μας, με στόχο μια πιο συμπεριληπτική κοινωνία, όπου όλα τα μέλη θα έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις» επισήμανε χαρακτηριστικά, σε δήλωσή του με αφορμή την προβολή, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΚ Αστέριος Μπουσνάκης.
Το ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Πρεσβείας της Νορβηγίας στο πλαίσιο υλοποίησης του συγχρηματοδοτουμένου από τον Χρηματοδοτικό Μηχανισμό του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου προγράμματος (ΧΜ ΕΟΧ), με τίτλο: «Κοινωνική ένταξη και Ενδυνάμωση των Ρομά».

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.