Free cookie consent management tool by TermsFeed Ο Δήμος Κατερίνης για την πυρκαγιά στα Πιέρια Όρη – OlymposPress.gr
Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
03-04-2024

Ο Δήμος Κατερίνης για την πυρκαγιά στα Πιέρια Όρη

Στο δύσκολο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στα Πιέρια Όρη συνέδραμαν οι  Αντιδημαρχίες Κοινοτήτων, Τεχνικών Υπηρεσιών, Καθαριότητας, καθώς και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κατερίνης.
Συγκεκριμένα, από την πρώτη στιγμή διατέθηκαν από τον Δήμο Κατερίνης, 1 γκρέηντερ, 1 μηχάνημα εργασιών (JCB) και 1 υδροφόρα για την συνεχή τροφοδοσία με νερό, ενώ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δασών Πιερίας, συνεχίζεται έως αυτή την ώρα η διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.
Παράλληλα, διατέθηκε σήμερα και 1 αγροτικό όχημα, ενώ συνεχής είναι η προμήθεια νερών για πυροσβέστες και χειριστές μηχανημάτων. Επιπλέον, διαρκής είναι η διοικητική μέριμνα και τεχνική υποστήριξη από την Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου.
Προσωπικά, o Δήμαρχος Κατερίνης Ι. Ντούμος, μαζί με τους αντιδημάρχους, Χρήστο Μπογιατζή, Χαράλαμπο Οφίδη, Ηλία Τάπρα, με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο, Γιώργο Γραμματικό, καθώς και με την προϊσταμένη του τμήματος πολιτικής προστασίας, Μαρίζα Αντωνακοπούλου βρέθηκαν στα Πιέρια και συνεργάστηκαν με τις εμπλεκόμενες αρχές για την συνδρομή του Δήμου και τον συντονισμό των υπηρεσιών.
Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κατερίνης Ι. Ντούμος αφού αναφέρθηκε στην ανάγκη αυξημένης επιφυλακής από όλους και στην αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας που προβλέπονται σημείωσε: «Προτεραιότητά μας και τώρα και κατά την αντιπυρική περίοδο είναι η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και κυρίως να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές».
Από την πλευρά τους, οι Αντιδήμαρχοι υπογράμμισαν την επέμβαση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής, της Ταξιαρχίας, την συμμετοχή κατοίκων και εθελοντών που απέτρεψαν τα χειρότερα και εξέφρασαν ευχαριστίες προς όλους όσοι συνέδραμαν.

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.