Free cookie consent management tool by TermsFeed Ο Δήμος Κατερίνης ασφαλτοστρώνεται! – Ξεκίνησε το μεγαλύτερο έργο αναβάθμισης του οδικού δικτύου που έγινε ποτέ – OlymposPress.gr
Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
07-07-2023

Ο Δήμος Κατερίνης ασφαλτοστρώνεται!
– Ξεκίνησε το μεγαλύτερο έργο αναβάθμισης του οδικού δικτύου που έγινε ποτέ
– 2,1 εκ. ευρώ για ασφαλτοστρώσεις σε δεκάδες δρόμους στην πόλη & στις κοινότητες

Από την οδό Φαρμάκη ξεκίνησε σήμερα η βελτίωση – ασφαλτόστρωση δεκάδων δημοτικών οδών στην πόλη της Κατερίνης, στο πλαίσιο εκτεταμένου προγράμματος για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου.
Παράλληλα με την πόλη, πρόκειται να ασφαλτοστρωθούν οδοί που εξυπηρετούν την ομαλή κυκλοφορία και στις Κοινότητες, με τον Δήμο Κατερίνης, να υλοποιεί το μεγαλύτερο έργο ασφαλτοστρώσεων που έγινε ποτέ.
Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος: «Με στόχο ένα πιο σύγχρονο και φιλικό για κατοίκους και επισκέπτες οδικό δίκτυο, υλοποιούμε ένα μεγάλο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου σε δεκάδες δρόμους στην πόλη και στις κοινότητες. Ένα εκτεταμένο πρόγραμμα, με το οποίο βελτιώνουμε άμεσα την κυκλοφοριακή ασφάλεια οχημάτων – πεζών και συνεχίζουμε».
Οι παρεμβάσεις εκτιμώμενης αξίας 2.150.000 ευρώ (με Φ.Π.Α.) χρηματοδοτούνται από τη ΣΑΤΑ, ενώ
αφορούν κυρίως σε:
– Αποξηλώσεις φθαρμένων και επικίνδυνων για την κυκλοφορία ασφαλτικών οδοστρωμάτων
– Εντοπισμό και προσαρμογή φρεατίου δικλίδας (βανοφρεατίου) στην στάθμη του οδοστρώματος
– Εκσκαφές για την διαμόρφωση της επιφάνειας έδρασης οδοστρώματος
 – Κατασκευή οδοστρωσίας με τις κατάλληλες στρώσεις σταθερού και μεταβλητού πάχους υπόβασης και στρώση βάσης πάχους 0,10m .
 – Απόξεση ασφαλτικού οδοστρώματος (φρεζάρισμα) – Κατασκευή ασφαλτικής προεπάλειψης
– Κατασκευή ασφαλτικής συγκολλητικής επάλειψης, Κατασκευή ασφαλτικών στρώσεων μεταβλητού πάχους επιμετρούμενες κατά βάρος – Κατασκευή ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας, διαγράμμιση οδοστρώματος με ανακλαστική βαφή. 

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.