Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – τύπου
27-06-2022

Ο Γιάννης Μπουτάρης παρουσίασε στην Κατερίνη το βιβλίο του "60 χρόνια τρύγος"
– Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Οργανισμού Πολιτισμού του Δήμου & της Εστίας Πιερίδων Μουσών
”60 χρόνια τρύγος…”. Ο Γιάννης Μπουτάρης βρέθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στην Κατερίνη,  με την ιδιότητα του συγγραφέα, για να παρουσιάσει το βιβλίο του, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Πατάκη”.
Στις περίπου 300 σελίδες του  αυτοβιογραφικού  αυτού έργου,  με αφοπλιστική ειλικρίνεια και ευθύτητα ο κυρ Γιάννης, όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του, ξεδιπλώνει πτυχές της ζωής του. Πρωταγωνιστής είναι το κρασί, ωστόσο σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν οι άνθρωποι που καθόρισαν τη διαδρομή του: οι γονείς του, η γυναίκα της ζωής του, τα παιδιά και τα εγγόνια του, για τους οποίους  ο Γιάννης Μπουτάρης μίλησε με την αμεσότητα που τον διακρίνει. «Το κρασί είναι η ζωή μου» θα πει χαρακτηριστικά.
Στην ενταγμένη στο πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Οργανισμού Πολιτισμού του Δήμου & της Εστίας Πιερίδων Μουσών παρουσίαση, τον συγγραφέα “ανέκριναν” στο θέατρο πάρκου, ο αντιδήμαρχος δόμησης Γιώργος Νταντάμης και ο Διονύσης Ζαρώτης, έφορος λόγου και τέχνης της Εστίας Πιερίδων Μουσών. Χαιρετισμό – καλωσόρισμα εκ μέρους του Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Γιώργος Τσιαλός.
«Αιώνιο έφηβο, απολύτως αντισυμβατικό, πολιτικό των λύσεων» χαρακτήρισε τον Γιάννη Μπουτάρη ο κος Νταντάμης, ενώ ο κος Ζαρώτης έκανε λόγο «για άνθρωπο, που όπου και να πήγαινε μαγνήτιζε τον κόσμο γύρω του».
Την εκδήλωση, την οποία επένδυσε μουσικά, σχήμα της Ε.Π.Μ. παρακολούθησαν επίσης: ο βουλευτής Πιερίας Σάββας Χιονίδης, ο αντιδήμαρχος Κατερίνης Γιάννης Νταντάμης, η δημοτική Σύμβουλος Παρθένα Μακρίδου – Παρτσαλίδου, η πρόεδρος της Εστίας Πιερίδων Μουσών Στέλλα Τζιτζιλή, ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου Γρηγόρης Παπαχρήστος κ.α.
Στον επίλογο της εκδήλωσης, ο κος Μπουτάρης φωτογραφήθηκε με τους αναγνώστες του βιβλίου του  και υπέγραψε αντίτυπα του έργου του.