Free cookie consent management tool by TermsFeed Οφειλόμενες διευκρινίσεις για το Χριστουγεννιάτικο στολισμό – OlymposPress.gr
Οφειλόμενες διευκρινίσεις για το Χριστουγεννιάτικο στολισμό
Γράφονται, λέγονται και σχολιάζονται τις τελευταίες ημέρες πολλά σχετικά με τον χριστουγεννιάτικο στολισμό στην πόλη και τα χωριά.
Οφείλουμε να διευκρινίσουμε και να γνωρίζουν οι δημότες τα εξής:
1.Η καθυστέρηση στον χριστουγεννιάτικο στολισμό οφείλεται στην σοβαρή έλλειψη προσωπικού που αντιμετωπίζει ο Δήμος Κατερίνης. Μόλις 4 ηλεκτρολόγοι και εγώ προσωπικά, ως Αντιδήμαρχος Πρασίνου, προσπαθούμε να φέρουμε σε πέρας τις ανάγκες στολισμού σε ολόκληρο το δήμο.
Θα αναρωτηθεί κανείς, πώς γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.
Ο Δήμος κάθε χρόνο ανέθετε και υπέγραφε σχετική σύμβαση σε ιδιωτικά συνεργεία που είχαν και τον κατάλληλο εξοπλισμό, μηχανήματα και προσωπικό. Δυστυχώς, φέτος αυτή η διαδικασία δεν μπόρεσε να ολοκληρωθεί.  Η αιτία είναι πως ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος, έθεσε  σε όλους τους τόνους υπόψη των υπηρεσιών του Δήμου αλλά και των ιδιωτών που συνεργάζονταν με το Δήμο, πως δεν θα αναγνωρίσει κανένα κόστος εργασίας ή προμήθειας που θα φέρει η διοίκησή μας   έως την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης. Ως εκ τούτου η μόνη δυνατότητα που υπήρχε, ήταν να ολοκληρώσουμε το στολισμό οι τέσσερις ηλεκτρολόγοι του δήμου και εγώ προσωπικά.
Επιπλέον, δεν υπήρχε η δυνατότητα να αντικατασταθούν τα κατεστραμμένα από δολιοφθορές ή φυσικές φθορές στολίδια που σημειώθηκαν την περσινή περίοδο, καθώς επίσης θα έπρεπε να γίνει προμήθεια νέων υλικών.
Η μεταβατική περίοδος έως την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης,  δυστυχώς συνοδεύεται από παρατηρήσεις, προειδοποιήσεις σε υπηρεσίες, εργαζόμενους του δήμου και εξωτερικούς συνεργάτες πως δεν θα αναγνωριστεί καμία δαπάνη που θα φέρει την υπογραφή της διοίκησής μας.
Δικαίως οι δημότες  εντοπίζουν την όποια καθυστέρηση ή υστέρηση στον χριστουγεννιάτικο στολισμό  αλλά πρέπει να γνωρίζουν ότι οι ελάχιστοι εργαζόμενοι κάνουν πραγματικά φιλότιμες προσπάθειες για να ολοκληρώσουν τις εργασίες. Νιώθω την ανάγκη να τους ευχαριστήσω..
Κλείνοντας, οφείλω να ζητήσω την κατανόηση των δημοτών και να τονίσω πως πολύ σύντομα και η νέα διοίκηση θα αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος έλλειψης προσωπικού. Θα αναγνωρίσει τις δυσκολίες να καλυφθούν οι ανάγκες ενός δήμου με αποδεκατισμένες υπηρεσίες. Θα αντιληφθεί πως οι αναθέσεις έργου ή εργασιών σε ιδιώτες  είναι μονόδρομος κι ας προσπάθησαν κάποιοι να δαιμονοποιήσουν.
Δεν έμειναν παρά μόνο λίγες ημέρες για να καταλάβουν ότι ο Δήμος μας διαθέτει φιλότιμους εργαζόμενους, ανθρώπους που αγαπούν την πόλη και προσπαθούν καθημερινά να δώσουν λύσεις. Άλλοτε τα καταφέρνουν άλλοτε όχι. Πάντα όμως προσπαθούν.
Καλές γιορτές σε όλους.
Κωνσταντίνος Γραμματικόπουλος

Αντιδήμαρχος Πρασίνου Δήμου Κατερίνης

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.