Free cookie consent management tool by TermsFeed Ομόφωνη στήριξη του Δ.Σ. Κατερίνης στους «παρατασιούχους» εργάτες καθαριότητας – OlymposPress.gr
Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
30-01-2024
Ομόφωνη στήριξη του Δ.Σ. Κατερίνης
στους «παρατασιούχους» εργάτες καθαριότητας

«Ελλείψει ικανού αριθμού μονίμου προσωπικού στο Τμήμα Καθαριότητας, καθίσταται
επιτακτική η ανάγκη στήριξής τους», επισημαίνεται στο ψήφισμα που εγκρίθηκε

Με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης ενέκρινε ψήφισμα στήριξης των «παρατασιούχων» εργαζομένων στο Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Κατερίνης. Σύμφωνα με το ψήφισμα, «ελλείψει ικανού αριθμού μονίμου προσωπικού στο Τμήμα και ιδιαίτερα εργατών καθαριότητας και συνοδών απορριματοφόρων, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη στήριξής τους» από τον Δήμο και από το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης, «με κάθε νόμιμο τρόπο, και ιδιαίτερα στον δίκαιο αγώνα τους για τη διατήρησή τους στις θέσεις εργασίας τους».
Το κείμενο του ψηφίσματος που εισηγήθηκε ο Αντιδήμαρχος, Ηλίας Τάπρας, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Κατερίνης η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 29/1/2024, έχει ως εξής:

ΨΗΦΙΣΜΑ
«Οι συμβασιούχοι που είναι εργαζόμενοι στο Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Κατερίνης, παραμένουν μέχρι και σήμερα απασχολούμενοι είτε με παρατάσεις του Νομοθέτη είτε με αποφάσεις προσωρινής δικαστικής προστασίας. Ελλείψει ικανού αριθμού μονίμου προσωπικού στο Τμήμα και ιδιαίτερα εργατών καθαριότητας και συνοδών απορριματοφόρων, απασχολούνται στον νευραλγικό και ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας καλύπτοντας ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες στον ευρύτατο πλέον Δήμο Κατερίνης.
Γνωρίζοντας ότι είναι τεράστιος ο φόρτος εργασίας στον τομέα αυτό και ιδιαίτερα δύσκολες οι συνθήκες εργασίας, όπως οι εκάστοτε προϊστάμενοι της αρμόδια Υπηρεσίας βεβαιώνουν και καταμαρτυρούν, οι συμβασιούχοι αυτοί εκτέλεσαν και εκτελούν με υποδειγματική συνέπεια, ζήλο και προθυμία τα καθήκοντά τους συντελώντας τα μέγιστα στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου στον τομέα της καθαριότητας και στη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας.
Μάλιστα, η συνδρομή ιδιαίτερα αυξημένων προσωπικών, οικογενειακών και οικονομικών υποχρεώσεων και αναγκών όπως και των ειδικότερων κοινωνικών κριτηρίων που θέτει ο Νόμος και όπως όλα αυτά προκύπτουν από τα κατατεθειμένα στην Υπηρεσία ατομικά τους έγγραφα, με δεδομένο ότι η εργασία αυτή αποτελεί το μόνο μέσο βιοπορισμού τους, καθιστά επιτακτική την ανάγκη στήριξής τους από όλους μας, με κάθε νόμιμο τρόπο, και ιδιαίτερα στον δίκαιο αγώνα τους για τη διατήρησή τους στις θέσεις εργασίας τους. Αυτό, προβάλλει ως καθήκον τόσο έναντι αυτών των εργαζομένων όσο και έναντι των δημοτών του Δήμου Κατερίνης, τους οποίους οι άνθρωποι αυτοί ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ πραγματικά». 

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.