Free cookie consent management tool by TermsFeed ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΟΥ – OlymposPress.gr
ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΟΥ
 
Εκδήλωση «Με άρωμα γυναίκας» & κοσμοσυρροή στην Κατερίνη
 

  Με μεγάλη συμμετοχική παρουσία ανταποκρίθηκαν  οι γυναίκες της Πιερίας στο κάλεσμα της πρώην Βουλευτή Πιερίας και υποψήφιας στις προσεχείς εκλογές, μέλους της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μαρίας Μίχου.
  Στο ενημερωτικό κάλεσμα της Μαρίας Μίχου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας  15 Μαΐου 2023 σε πολυχώρο του δημοτικού κήπου Κατερίνης, η αποδοχή των γυναικών στην πρόσκληση της πολιτικού κατέδειξε την υποστήριξη που απολαμβάνει η κ. Μίχου από την κοινωνία του ωραίου φύλου. Παράλληλα  η πολυπληθής συγκέντρωση έστειλε το μήνυμα της νικηφόρου πορείας τόσο της ιδίας όσο και της Δημοκρατικής Παράταξης στις Κοινοβουλευτικές εκλογές της προσεχούς Κυριακής.
  Μετά το καλωσόρισμα, στην τοποθέτησή της η Μαρία Μίχου, αναφέρθηκε στα ζωτικής σημασίας ζητήματα που απασχολούν τις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες, όπως η ακρίβεια, η ενέργεια, η φτωχοποίηση, η απαξίωση του πρωτογενή τομέα, η εγκατάλειψη της υπαίθρου, η προσβολή των θεσμών της Δημοκρατίας, το κράτος δικαίου, η έμφυλη βία, τα εργασιακά δικαιώματα, το ασφαλιστικό, η παιδεία, η υγεία, οι πλειστηριασμοί, οι πενιχροί μισθοί και οι συντάξεις. Όλα αυτά τα οποία αποτελούν απόρροια των αντιλαϊκών και λαθεμένων πολιτικών επιλογών των δύο τελευταίων Κυβερνήσεων.
  Προσδίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα της γυναίκες, επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ άνοιξε το δρόμο για τη συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική, έκανε πράξη την ισότητα, κατήργησε τα νομοθετικά πλαίσιο που συντηρούσαν διακρίσεις λόγω φύλου. Αλλά και σήμερα με υπεύθυνες προτάσεις στέκεται στην εργαζόμενη μητέρα, στο πρόβλημα της βίας το οποίο δυστυχώς γιγαντώνεται. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με αξιοπιστία   διατυπώνει τις ενδεδειγμένες δράσεις για τη δημιουργία δομών για την υποστήριξη των γυναικών  και την αποδόμηση του φαινομένου των γυναικοκτονιών.
  Η κ. Μίχου σκιαγράφησε στη συνέχεια την απεμπόληση του κοινωνικού κράτους από την τελευταία Κυβέρνηση, πολιτική που οδήγησε σε δυσμενή θέση το γυναικείο φύλο και η οποία κατ’ επέκταση επενέργησε αρνητικά στο δημογραφικό πρόβλημα, αφού απουσιάζουν  πολιτικές για τη διευκόλυνση των εργαζομένων με παιδιά γυναικών,  καθώς και τη στήριξη των νέων ζευγαριών.
  Η κ. Μίχου  απάντησε στις ερωτήσεις των παρευρισκόμενων γυναικών, με κυρίαρχα τα θέματα.   Τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, την πρώτη κατοικία,  τη μείωση της φορολογίας, την συμμετοχή της γυναίκας στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, την αμοιβή για ίσης αξίας παρεχόμενη εργασία.  
  Παράλληλα η κ. Μίχου εξέφρασε  τις ευχαριστίες της  για την πληθωρική  συμμετοχή των γυναικών στο κάλεσμα καθώς και την εμπιστοσύνη που διατυπώνουν έμπρακτα στο πρόσωπό της, τονίζοντας:
« Όπως γνωρίζετε έμεινα πιστή στην Δημοκρατική Παράταξη όταν πολλοί την εγκατάλειψαν. Έτσι και θα συνεχίσω. Πάμε λοιπόν να δώσουμε τη μάχη μαζί χέρι-χέρι. Καμμιά και κανένας δεν περισσεύει. Πάμε νικηφόρα να αλλάξουμε τον χάρτη ξανά. Πάμε μαζί στο νέο ραντεβού με την ιστορία. Σας ευχαριστώ πολύ.»
  Τέλος οι γυναίκες αποδεχόμενες το προσφερόμενο κόκκινο τριαντάφυλλο, το παγκόσμιο σύμβολο  αληθινής αγάπης και ρομαντικής διάθεσης, αποχώρησαν από την ενημερωτική πολιτική συνάντηση ευχόμενες προσωπική επιτυχία στην κ. Μίχου στις επικείμενες εκλογές, δηλώνοντας παράλληλα την ολόθερμη υποστήριξή τους και την αισιοδοξία για τη δικαίωση του έντιμου αγώνα της αξιοπρεπούς και δυναμικής πολιτικού.

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.