Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – τύπου
24-11-2022

Οι Γιατροί του Κόσμου στον Πέλεκα
– Εμβολιασμός 55 παιδιών Ρομά στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας με τον Δήμο Κατερίνης
Σε συνέχεια του Μνημονίου Συνεργασίας στους τομείς της κοινωνικής πολιτικής, πολιτισμού, υγείας, προαγωγής υγείας και υποστήριξης ευάλωτων κοινωνικά πληθυσμών, το οποίο συνυπέγραψαν πρόσφατα ο  Δήμος Κατερίνης και η Οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου – Ελληνική Αντιπροσωπεία», πραγματοποιήθηκε χτες η πρώτη δράση εμβολιασμού στα παιδιά Ρομά του Πέλεκα.
Ειδικότερα, κατόπιν συντονισμένων ενεργειών του Παραρτήματος Ρομά, το κλιμάκιο των γιατρών εμβολίασε 55 παιδιά, ενώ πραγματοποιήθηκε και παιδιατρικός-  οδοντιατρικός έλεγχος.
«Στο επίκεντρο όλων των πρωτοβουλιών μας είναι ο Άνθρωπος και οι ανάγκες της κοινωνίας. Προς την κατεύθυνση αυτή, σε συνεργασία και με την Οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου» προωθούμε την ανάπτυξη καινοτόμων κοινωνικών δράσεων για την ενδυνάμωση ευάλωτων ομάδων πληθυσμού» τόνισε σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.
Ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΚ Στάθης Κεραμιδιώτης,  ο οποίος παρέστη στην δράση δήλωσε: «Ενισχύουμε και ενθαρρύνουμε με κάθε τρόπο την κοινωνική ένταξη των Ρομά του Δήμου μας. Θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό για ακόμη μια φορά που με αμείωτο ζήλο φροντίζει την κοινότητα Ρομά του Πέλεκα».
Τέλος, η Συντονίστρια του Παραρτήματος Κατερίνα Σαμαλή έκανε λόγο για τη βαρύτητα της συνέργειας, ενώ όπως σημείωσε: «έχοντας συμμάχους και τους φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών μπορούμε να κατακτήσουμε την ισότιμη πρόσβαση των ευάλωτων ομάδων στα δημόσια αγαθά όπως μεταξύ άλλων  η υγεία».