Free cookie consent management tool by TermsFeed Οι αριστούχοι της υποκριτικής τέχνης – OlymposPress.gr

Οι αριστούχοι της υποκριτικής τέχνης
Ενημερωτικό του εκπροσώπου της ΚΕΕ Μπουλούμη Δημήτρη
στο Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ.

       Συναδέλφισσες-φοι.
    Στις 04-09-23 το Δ.Σ του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ συνεδρίασε κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου, με μοναδικό θέμα την αποστολή πρόσκλησης προς τους δημοσίους υπαλλήλους, προκειμένου να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη κατά τα εγκαίνια της ΔΕΘ, απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.
  Προφανώς μία τέτοια διαμαρτυρία είναι επιβεβλημένη μετά από τις τεράστιες περικοπές που έχουμε υποστεί τα τελευταία χρόνια, αλλά παράλληλα θα πρέπει να είναι αποτελεσματική και όχι μια θεατρική παράσταση υποκριτών συνδικαλιστών.
  Είναι απαράδεκτο να υπονομεύεται εκ των έσω κάθε συνδικαλιστική δράση του κλάδου, όταν κάποιοι εκπρόσωποι του κλάδου, πριν από λίγους μήνες έκαναν αγώνα υπέρ βουλευτών της Ν.Δ και του Σύριζα, κατά τις βουλευτικές εκλογές και τώρα θέλουν να σταθούν απέναντί τους για να διεκδικήσουν τα δίκαια του κλάδου.
  Είναι ανέντιμο ο πρόεδρος του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ κ.Σιαμάγκας Θεόδωρος και το μέλος του Δ.Σ κ. Κοντοφάκας Αθανάσιος, που κατέχει και το αξίωμα του προέδρου του ΣΕΠΕ, να καλούν τους νεοδιόριστους συναδέλφους να μη συμμετέχουν στην αξιολόγηση, με τον κίνδυνο να μη μονιμοποιηθούν, αλλά αυτοί να αξιολογούνται ως υποψήφιοι Δ/ντές και μάλιστα να αριστεύουν. Τώρα βέβαια καλούν τους συναδέλφους να αγωνιστούν πάλι απέναντι σε ένα σύστημα, που τους αντάμοιψε για τους «συνδικαλιστικούς τους αγώνες», ενώ σε λίγες ημέρες θα τους αξιολογήσουν και ως Δ/ντές σχολικών μονάδων.
  Παρακάτω παραθέτω αυτούσιο το αίτημά μου προς το Δ.Σ του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ, με το οποίο ζητώ πρώτα να παραιτηθούν οι δύο κύριοι από τα αξιώματά τους και μετά να καλέσουμε τους συναδέλφους για το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Βέβαια όπως ήταν αναμενόμενο 7:1 απέρριψαν το αίτημά μου όλες οι κομματικές παρατάξεις, αφού το συγκεκριμένο προεδρείο, όπως και το προεδρείο της ΕΛΜΕ, προέκυψε από το μοίρασμα των αξιωμάτων μεταξύ αυτών.
  Επίσης είναι αξιοσημείωτο ότι ως Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών καταθέσαμε αίτημα στην ΕΛΜΕ Πιερίας, με το οποίο ζητήσαμε από το συνδικάτο να βγει ανακοίνωση με την οποία θα ζητάμε δημόσια την παραίτηση των δύο κυρίων, αλλά το αίτημα απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία 4:2. Καταψήφισαν οι εκπρόσωποι της ΑΑΚ (Σύριζα) κ.Ντελής Μιχάλης και Γάτας Δημήτριος, οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ (Ν.Δ) κ. Λάιου Μαρία και Ζιώγα Φανή και υπερψήφισαν οι εκπρόσωποι της ΚΕΕ κ. Βαρδακώστας Γεώργιος και Μπουλούμης Δημήτρης, ενώ ο εκπρόσωπος της ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) κ. Γκούνης Νικόλαος δήλωσε απών, μολονότι ήταν παρών.

ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕΕ ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ν.Τ.
ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΠΙΕΡΙΑΣ

  Δυστυχώς για άλλη μία φορά κάποιοι συνδικαλιστές που εκπροσωπούν τους συναδέλφους στο Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ και σε άλλα συνδικάτα, έχουν ξεπεράσει τα όρια της υποκρισίας και του εμπαιγμού της νοημοσύνης των συναδέλφων.
  Συνάδει ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ, καθώς επίσης και άλλα μέλη των Δ.Σ, να καλούν τους νεοδιόριστους συναδέλφους να απέχουν από την αξιολόγηση, ρισκάροντας την μονιμοποίησή τους, ενώ οι ίδιοι να αξιολογούνται ως υποψήφιοι Διευθυντές σχολικών μονάδων και μάλιστα να αριστεύουν παίρνοντας εικοσάρια στη συνέντευξη;
  Βέβαια σε λίγες ημέρες αυτοί οι άριστοι αγωνιστές θα αξιολογήσουν τους συναδέλφους των σχολικών τους μονάδων, χωρίς κανέναν ενδοιασμό.
  Συνάδει ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ να με καταγγέλει για τις προεκλογικές ενημερώσεις των συναδέλφων, ενόψη των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια και να παρεμβαίνει σε Δ/ντές σχολικών μονάδων, ώστε να μου απαγορεύσουν την ενημέρωση των συναδέλφων;
  Φυσικά όλα αυτά έγιναν το Φθινόπωρο του 2020, χωρίς να υπάρχει προφορική ή γραπτή απαγόρευση από το Υπουργείο, αλλά εξαιτίας της απόφασης της ΔΑΚΕ να μη συμμετέχει στις συγγεκριμένες εκλογές. Βέβαια εξαπάτησαν για άλλη μία φορά τους συναδέλφους, αφού λίγες ημέρες πριν τις εκλογές άλλαξαν την απόφασή τους και ενεργοποιήθηκαν τηλεφωνικά.
  Συνάδει ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ να αγωνίζεται ως παρατρεχάμενος υποψήφιας βουλεύτριας της Ν.Δ και μετά από δύο μήνες να καλεί τους εργαζόμενους να διαμαρτυρηθούν, κατά τα εγκαίνια της ΔΕΘ, απέναντι στην κυβέρνηση, την οποία στηρίζει τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον της συνδικαλιστικής του καριέρας;
  Συνάδει ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ και μέγας συνδικαλιστής, να επιτίθεται σε συναδέλφισσα, που τον καλημέρισε στον πεζόδρομο, διότι εδώ και χρόνια κατεβαίνει ως υποψήφια με το ψηφοδέλτιο της ΚΕΕ;
  Συνάδει ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ να καταγγέλει συνδικαλιστές, που δε δήλωσαν απεργία την ημέρα της συνδικαλιστικής τους άδειας;
  Αν πράγματι αυτός είναι ο ρόλος του, τον καλώ να ανακοινώσει δημόσια τις ημέρες, που απήργησε ο ίδιος αλλά και άλλοι συνδικαλιστές μέσα στο 2023, όπου η ΟΛΜΕ και η ΕΛΜΕ, έχουν προκηρύξει πάμπολες απεργίες και στάσεις εργασίας κατά της αξιολόγησης.
  Συνάδει ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ να δηλώνει, με καταφατικό νεύμα, ότι θα πρέπει να παραιτηθεί από τη θέση του Δ/ντή, όποιος συνδικαλιστής καλεί τους νεοδιόριστους συναδέλφους να μη συμμετέχουν στην αξιολόγηση, ενώ ο ίδιος να έχει αναλάβει ως Δ/ντής σχολικής μονάδας;
  Η παραπάνω απάντηση του προέδρου δόθηκε στη νοηματική γλώσσα σε συνδικαλιστή της Α΄/θμιας Εκπ/σης, κατά την κοινή συνεδρίαση του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, της ΕΛΜΕ και του ΣΕΠΕ Πιερίας, όταν ο συνάδελφος ανέφερε ότι είναι ανέντιμο οι συνδικαλιστές να καλούν τους συναδέλφους να μη συμμετέχουν στην αξιολόγηση, ενώ οι ίδιοι να αξιολογούνται και να καταλαμβάνουν θέση Δ/ντή.
  Για όλους τους παραπάνω λόγους καλώ τον κ. Σιαμάγκα Θεόδωρο, τον κ. Κοντοφάκα Αθανάσιο, αλλά και όλους τους συνδικαλιστές, που σήμερα κατέχουν θέση Δ/ντή σχολικής μονάδας και πριν από λίγους μήνες καλούσαν τους νεοδιόριστους συναδέλφους να μη συμμετέχουν στην αξιολόγηση, να παραιτηθούν είτε από το συνδικαλιστικό τους αξίωμά τους είτε από τη θέση ευθύνης που έχουν καταλάβει, ώστε να αποδείξουν ότι είναι συνεπείς στα όσα έχουν δηλώσει.

                                                                                      Με εκτίμηση
Μπουλούμης Δημήτρης
Αιρετό μέλος του ΠΥΣΔΕ Πιερίας
Μέλος του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Πιερίας
Μέλος του Δ.Σ του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Πιερίας

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.