Δήμος Κατερίνης
Γραφείο τύπου
26-04-2021

Ξεκίνησε σήμερα από τον Δήμο Κατερίνης, ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Πιερίας, στην Εμποροπανήγυρη (Ανδρομάχη), η διανομή τροφίμων και ειδών Βασικής Υλικής Συνδρομής στις 1980 οικογένειες – δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), που έχουν αιτηθεί να είναι ωφελούμενοι του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ)».

Ειδικότερα, υπό την αυστηρή τήρηση των κανονισμών ατομικής υγιεινής, των μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας για την πρόληψη της διασποράς του COVID-19, οι δικαιούχοι παραλαμβάνουν: Ζάχαρη, Μέλι, Ρύζι, Φασόλια, Ελαιόλαδο, Φακές, Ζυμαρικά, Αλεύρι, Γάλα, Τοματοχυμό, Μήλα, Πατάτες, Χοιρινό, Βόειο, Κοτόπουλο, Φέτα, Γραβιέρα, Σαμπουάν, Υγρό πιάτων, Καθαριστικό Υγρό Γενικής Χρήσης, Χαρτί Υγείας, Σκόνη Πλυντηρίου, Οδοντόβουρτσα, Οδοντόκρεμα, Σερβιέτες, Βρεφικές Πάνες.

Την ευθύνη και την εποπτεία της διαδικασίας έχουν ο Αντιδήμαρχος  Προγραμματισμού & Τοπικής Ανάπτυξης Σταύρος Χριστοφορίδης και ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Νικόλαος Κατανάς. Η διανομή θα συνεχιστεί αύριο Τρίτη 27 Απριλίου από τις 09:00 π.μ. έως 15:30 και την Τετάρτη 28 Απριλίου  από τις 09:00 π.μ. έως 14:30.  Η όλη διαδικασία, διενεργείται με την συνδρομή – επιτήρηση της Δημοτικής Αστυνομίας.

«Στον Δήμο Κατερίνης μέσα από την παροχή υλικής βοήθειας, καθώς και τη λήψη συμπληρωματικών μέτρων κατά του κοινωνικού αποκλεισμού καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια αντιμετώπισης των περιστατικών ακραίας φτώχειας και ανακούφισης των συνδημοτών μας» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος επισκέφτηκε το χώρο και συνεχάρη τους αιρετούς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες για τον άρτιο συντονισμό της όλης διαδικασίας.

Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Κατερίνης, ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, σε συνεργασία με τους Δήμους – εταίρους Δίου – Ολύμπου και Πύδνας – Κολινδρού, θα συνεχίσει τη διανομή στους παραπάνω δήμους ως εξής: Για τον Δήμο Πύδνας – Κολινδρού το σημείο διανομής θα είναι ο χώρος της εμποροπανήγυρης στο Αιγίνιο και η διανομή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Απριλίου από 09:30 π.μ. έως 14:30. Για τον Δήμο Δίου – Ολύμπου, το σημείο διανομής θα είναι το Δημαρχείο της Κονταριώτισσας και η διανομή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Απριλίου  από 09:00 π.μ. έως 15:00.
Οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους επίσημο έγγραφο πιστοποίησης ΑΜΚΑ και την Αστυνομική τους Ταυτότητα για τους ημεδαπούς ή το Διαβατήριο για τους αλλοδαπούς. Εάν η παραλαβή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί για σοβαρούς λόγους από τον ωφελούμενο  ή  μέλος της οικογένειάς του, τα προϊόντα θα μπορεί να παραλάβει τρίτο πρόσωπο προσκομίζοντας εξουσιοδότηση (δεν απαιτείται γνήσιο υπογραφής).
Παρακαλούνται οι δικαιούχοι, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός, να προσέρχονται τις ημέρες και ώρες που τους υποδεικνύεται κατά την ενημέρωσή τους, για την καλύτερη και πιο γρήγορη εξυπηρέτησή τους.