Free cookie consent management tool by TermsFeed Ξεκίνησε στην Ανδρομάχη, η διανομή προϊόντων στις 1569 οικογένειες – δικαιούχων του ΚΕΑ-TEBA – OlymposPress.gr
Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
06-04-2023

Δήμος Κατερίνης: Ξεκίνησε στην Ανδρομάχη, η διανομή προϊόντων στις 1569 οικογένειες – δικαιούχων του ΚΕΑ-TEBA

Ξεκίνησε χτες Τετάρτη 05/04, συνεχίζεται σήμερα Πέμπτη 06/04 και ολοκληρώνεται αύριο Παρασκευή 07/04 από τον Δήμο Κατερίνης, ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Πιερίας, στην Εμποροπανήγυρη (Ανδρομάχη), η διανομή τροφίμων και ειδών Βασικής Υλικής Συνδρομής στις 1569 οικογένειες – δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), που έχουν αιτηθεί να είναι ωφελούμενοι του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ)».
Ειδικότερα, οι δικαιούχοι παραλαμβάνουν τρόφιμα & είδη βασικής υλικής συνδρομής (Ζάχαρη, Ρύζι, Φασόλια, Ελαιόλαδο, Φακές, Ζυμαρικά, Αλεύρι, Γάλα, Μήλα, Πατάτες, Χοιρινό, Βόειο, Φέτα, Οδοντόκρεμα, Σκόνη για πλύσιμο ρούχων, Καθαριστικό Υγρό Γενικής Χρήσης, Υγρό απορρυπαντικό πιάτων, Σαμπουάν, Βρεφικές Πάνες, Μωρομάντηλα, Κρέμα δημητριακών, Κρέμα Ρυζάλευρο).
«Στον Δήμο Κατερίνης μέσα από την παροχή υλικής βοήθειας, καθώς και τη λήψη συμπληρωματικών μέτρων κατά του κοινωνικού αποκλεισμού καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια αντιμετώπισης των περιστατικών ακραίας φτώχειας και ανακούφισης των συνδημοτών μας» υπογράμμισε σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος συνεχάρη αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, για τον άρτιο συντονισμό της όλης διαδικασίας.
Την ευθύνη και την εποπτεία της διαδικασίας έχουν ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού & Τοπικής Ανάπτυξης Δημήτρης Βαϊνάς και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης & εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος, Νικόλαος Κατανάς.
Για τον Δήμο Πύδνας – Κολινδρού και για τον Δήμο Δήμο Δίου – Ολύμπου, η διανομή ολοκληρώθηκε.
Υπενθυμίζεται, ότι, πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 1.244.566,86 ευρώ, για τη συνέχιση υλοποίησης του προγράμματος ΤΕΒΑ, για την προμήθεια και διανομή τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής, σε ωφελούμενους του ΕΕΕ (Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα) εξασφάλισε ο Δήμος Κατερίνης ως επακόλουθο της σημαντικής προόδου που έχει σημειωθεί στην υλοποίηση του έργου.  Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Κατερίνης ως επικεφαλής εταίρος του νομού Πιερίας συγκαταλέγεται στις 39 (επί συνόλου 57) συμπράξεις ΟΤΑ, που επιλέχθηκαν για την αύξηση του αρχικού προϋπολογισμού τους για την υλοποίηση του προγράμματος. Η συνολική χρηματοδότηση του Δήμου ανέρχεται πλέον στα 4.328.560,19 ευρώ.
Το παραπάνω ποσό διατίθεται εξ ολοκλήρου και αποκλειστικά στους ωφελούμενους του ΕΕΕ που έχουν επιλέξει να είναι και ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ.

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.