Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες!

Με τον νέο νόμο «Κλεισθένη» περνάμε σε μία νέα εποχή για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με νέα δεδομένα που φέρνουν σημαντικές αλλαγές, όπως την σχετική αυτονόμηση των Κοινοτήτων, καθώς και την ουσιαστική κατάργηση των απόλυτων πλειοψηφικών σχημάτων στους Δήμους. Οι αλλαγές αυτές καθιστούν επιτακτική την ανάγκη και για αλλαγή φιλοσοφίας στον τρόπο διοίκησης με σχήματα σαφώς ανεξάρτητα και συνεργατικά.
Κάπως έτσι πριν από τέσσερα χρόνια συμμετείχα στην ίδρυση της «Ολύμπιας Συμμαχίας». Άνθρωποι από διαφορετικές πολιτικές παρατάξεις ενώσαμε τις δυνάμεις μας για να πετύχουμε το καλύτερο για τον Δήμο μας. Ο λαός της νότιας Πιερίας πίστεψε στο εγχείρημα αυτό, μας τίμησε με την ψήφο του και μας εμπιστεύθηκε την διοίκηση του Δήμου. Όμως, ενώ η «Ολύμπια Συμμαχία» είχε όλα τα φόντα να αλλάξει τα στερεότυπα και να καταστεί «πρόδρομος» των συνεργατικών σχημάτων, δυστυχώς το πράγμα «στράβωσε» και το όλο εγχείρημα απέτυχε.  Δεν αποποιούμαι του όποιου μεριδίου ευθύνης μου αναλογεί για την αποτυχία της προσπάθειας.
Γνώμη μου είναι πάντως πως οι υφιστάμενες δημοτικές παρατάξεις πρέπει να δώσουν τη θέση τους σε νέους σχηματισμούς που θα λάβουν πολύ σοβαρά υπ’ όψιν τους τα νέα πολιτικά – αυτοδιοικητικά δεδομένα του «Κλεισθένη» με πρώτιστο την ανάγκη συνεργατικού πνεύματος στην διοίκηση.
Έχοντας αποδείξει, πιστεύω, στην περίοδο ενασχόλησής μου με τα κοινά το πνεύμα συνεργασίας που με διακρίνει θέτοντας πάντοτε πάνω απ’ όλα το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου και του Δήμου, θεωρώ ότι μπορώ να προσφέρω μία αξιόπιστη λύση στην κρίσιμη καμπή που έρχεται για τον Δήμο Δίου – Ολύμπου και την Αυτοδιοίκηση γενικότερα.
Για τον λόγο αυτό σας ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου για Δήμαρχος του Δήμου Δίου – Ολύμπου και σας καλώ να στηρίξετε την προσπάθεια αυτή και να συμπορευθούμε για να επιτύχουμε μαζί επιτέλους το αυτονόητο · την αλλαγή ξεπερασμένων νοοτροπιών και την αντικατάστασή τους με πνεύμα συνεργασίας και σύνθεσης απόψεων στην διοίκηση του Δήμου μας.
Απευθύνομαι σε όλες και όλους εσάς που πιστεύετε σε αυτή την αλλαγή και θέλετε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας πέρα από κομματικές ή άλλες ταυτότητες με μοναδικό γνώμονα την αγάπη για τον τόπο μας!
Απευθύνομαι σε όλες και όλους εσάς που επιθυμείτε να συνεργαστούμε για να αναδείξουμε και να αξιοποιήσουμε τα πάμπολλα προτερήματα της περιοχής μας, όχι για να εξυπηρετήσουμε μικρά ή μεγάλα συμφέροντα, αλλά για να υπηρετήσουμε το συμφέρον του Δήμου και του συνόλου!
Εξυπακούεται πως άμεσα θα ακολουθήσει η παραίτησή μου από Αντιδήμαρχος και η ανεξαρτητοποίησή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Στο επόμενο διάστημα θα πυκνώσουν οι επαφές μας, καθώς εγώ και οι συνεργάτες μου θέλουμε να διαμορφώσουμε μαζί σας ένα πρόγραμμα προοπτικής κι ανάπτυξης με ανθρώπινο πρόσωπο για τον Δήμο μας κι ένα  ψηφοδέλτιο νίκης που θα εγγυηθεί μετεκλογικά την πραγμάτωση των στόχων αυτού του προγράμματος, εμπλουτισμένου με ό, τι θετικό θα έχουν να συνεισφέρουν και οι άλλες παρατάξεις.
Δεν φοβόμαστε την συνεργασία. Την επιζητούμε!
Όλοι μαζί θα πάμε τον Δήμο μας ψηλότερα!
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘ. ΛΑΠΠΑΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ