Free cookie consent management tool by TermsFeed ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΚΟΥΤΑΤΣΙΟΣ: ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΕ ΕΛΥΜΠΕ ΤΙ ΣΟΥΜΕΛΕ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ – OlymposPress.gr
Διάβασα με προσοχή και απορία την διένεξη που ξέσπασε μεταξύ φυσιολατρικού Συλλόγου Λιτοχώρου και κυνηγητικού Συλλόγου Κατερίνης. 

Και ως Λιτοχωρίτης και εγώ μελαγχόλησα με τα έωλα επιχειρήματα των συμπαθών κατά τα άλλα συνανθρώπων μας που αρέσκονται να κρατούν και να χρησιμοποιούν φονικά εργαλεία και επιδίδονται στο φονικό σπόρ του κυνηγιού, για λόγους ψυχαγωγίας, εξολοθρεύοντας χωρίς να συντρέχει κανείς επωφελής κοινωνικός λόγος αθώα πλάσματα ης φύσης, και Ιδιαίτερα στην αγκαλιά του Ολύμπου, στου οποίου εμφανίστηκε η Πρώτη αμφίβια ζωή μετά την υπέρ ύψωση του από τη πλανητική θάλασσα εδώ και εκατομμύρια χρόνια.. 
Και γιατί κύριοι του κυνηγητικού Συλλόγου Θέλετε ντε και καλά να κυνηγάτε και να σκοτώνετε τα αθώα ζώα και πτηνά του βουνού και του κάμπου; 
Μήπως το κάνετε από έλλειψη τροφής για να κορέσετε την πείνα σας; Η μήπως το κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο να εξαφανιστεί η χλωρίδα από τα αδηφάγα αγριοκάτσικα τα αγριογούρουνα και τις ανύπαρκτες σήμερα πέρδικες και τα ελάχιστα αγριοπερίστερα; Και το ότι Θέλετε απλώς και μόνο να σκοτώνετε αθώα πλάσματα, είναι από μόνο του παράλογο, αν μη τι άλλο χειρότερο. 
Στον Όλυμπο πρέπει να απαγορευτεί εντελώς το κυνήγι όχι μόνο στον Εθνικό Δρυμό αλλά και σε όλη την παρ ολύμπια περιοχή, 
Αυτή είναι η άποψη ενός υπεργήρου ανθρώπου που γεννήθηκε μεγάλωσε έβγαλε το πικρό ψωμί της ζωής του μέσα στην ζωογόνο και στοργική αγκαλιά του μυθικού βουνού που αναδείχτηκε πρώτο πριν εκατομμύρια χρόνια από την πλανητική Θάλασσα. Και μόνο για το λόγο αυτό Θα πρέπει να ανακηρυχθεί ιερό και απαραβίαστο. 


Λιτοχωρο 9 Δεκεμβρίου 2015 Νίκος Κουκουτάτσιος
π. Δήμαρχος Λιτοχώρου  

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.