Free cookie consent management tool by TermsFeed ΜΙΑ ΒΡΟΧΗ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ; Νίκος Κολωνιάρης. Τοπικός σύμβουλος Δ.Κ Λιτοχώρου. – OlymposPress.gr

Το Λιτόχωρο εδώ και τέσσερις μέρες, μετά την επέλαση του χιονιά, παρουσιάζει μια εικόνα αδιαφορίας και εγκατάλειψης. Οι δρόμοι είναι ακαθάριστοι στα περισσότερα σημεία του χωριού, αλάτι εχουν ρίξει ελάχιστο, ενώ συγχρόνως ο παγετός επιτείνει το πρόβλημα κατά τις βραδινές ώρες. Οι συνδημότες μας παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους, ελπίζοντας και περιμένοντας μια βροχή ή μια αλλαγή του καιρού να λύσει το πρόβλημα. Από την άλλη πλευρά, η εικόνα αυτή αποτελεί ντροπή για τους ξένους επισκέπτες και τουρίστες της κωμόπολής μας, αλλά και για τους επαγγελματίες που περιμένουν αυτές τις ημέρες των εορτών κίνηση στα καταστήματά τους.
Η Δημοτική Αρχή «προσπαθεί» τώρα με σπασμωδικές κινήσεις να λύσει το πρόβλημα. Ενώ έπρεπε να είχε κινητοποιηθεί με καθαρισμό των δρόμων τις πρώτες ώρες μετά τη χιονόπτωση- αντίθετα περίμενε να κλείσουν οι δρόμοι από το χιόνι, να επέλθει παγετός και μετά να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Με τέτοιες απρογραμμάτιστες και βεβιασμένες κινήσεις δεν λύνεις κανένα πρόβλημα αλλά αντίθετα το επιτείνεις. Με εκπλήσσει μάλιστα η διαβεβαίωση του Προέδρου της Δ.Κ. Λιτοχώρου κ. Μήλιου, μετά από συνάντηση που είχα μαζί του, πριν την εμφάνιση της κακοκαιρίας, πως ο Δήμος είναι σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πολυήμερης χιονόπτωσης.
Κύριοι υπεύθυνοι ακούστε λίγο και τη φωνή των ανθρώπων που συναντάτε καθημερινά στο δρόμο σας, άλλωστε αυτοί είναι η υποχρέωση των αιρετών και ιδιαίτερα της τοπικής αρχής να ακούει τα καθημερινά προβλήματα των συμπολιτών μας και να δίνει λύσεις ή έστω να προλαμβάνει τις άσχημες εξελίξεις.

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.