Free cookie consent management tool by TermsFeed Μην το βάζεις κάτω – OlymposPress.gr
Μην το βάζεις κάτω

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, φίλες και φίλοι,
επί 10 χρόνια είμαστε στην πρώτη γραμμή. Μας έχουν φτύσει, μας έχουν βρίσει, μας έχουν συκοφαντήσει, μας έχουν κυνηγήσει.
Πολλοί μας ρωτάνε για ποιο λόγο συνεχίζουμε. Κάποιοι, περισσότερο καχύποπτοι, υποθέτουν ότι υπάρχει κάποιο κρυφό κίνητρο, κάποιο κρυφό όφελος.
Πράγματι υπάρχει κίνητρο και δεν είναι άλλο από το καλό του κλάδου. Διότι όταν ο κλάδος προοδεύει, προοδεύει και ο κάθε ένας από εμάς ξεχωριστά. Όταν όμως ο κλάδος βρίσκεται σε κρίση, τις συνέπειές της τις βιώνουμε όλοι μας, όπως συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια.
Και η κρίση έχει πολλά ονόματα. Λέγεται μισθοί πείνας, λέγεται καραντίνα, λέγεται τηλεκπαίδευση, λέγεται αξιολόγηση, λέγεται ελάχιστη βάση εισαγωγής, λέγεται τράπεζα θεμάτων κλπ. Θα μπορούσαμε να γεμίσουμε σελίδες ολόκληρες με τα διαφορετικά ονόματα της κρίσης, μέσα από αυτά όμως δεν θα μπορούσε να λείπει η κρίση αρχών και αξιών, που δεν χαρακτηρίζει μόνο τον χώρο της παιδείας, αλλά ολόκληρη την κοινωνία μας. Είναι αδύνατο να συμφωνούμε στα πάντα. Μπορούμε όμως να συζητάμε, να ανταλλάσσουμε απόψεις, να καταθέτουμε προτάσεις.
Όταν έρχεται η ώρα των βουλευτικών εκλογών, ο καθένας από εμάς στέκεται μπροστά στην κάλπη και παίρνει τις αποφάσεις του, σύμφωνα με την ιδεολογία του, ενδεχομένως σύμφωνα με το συμφέρον του ή ανάλογα με το αν θέλει να επιβραβεύσει ή να τιμωρήσει κάποιο κόμμα.
Όμως σήμερα δεν είναι βουλευτικές εκλογές. Είναι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του σωματείου μας. Και στις εκλογές αυτές, κατά την άποψή μας, δεν έχουν θέση τα κόμματα. Διότι το συμφέρον του εργαζόμενου σπάνια ταυτίζεται με το συμφέρον του κόμματος.
Παρά το ότι στις εκλογές αυτές δεν υπάρχουν κόμματα, υπάρχουν όμως κομματικές παρατάξεις. Εμάς δεν μας εκφράζουν. Δεν μας εκφράζει ο ξύλινος πολιτικός, κομματικός λόγος. Ακριβώς γι' αυτό, πριν από 10 χρόνια δημιουργήσαμε για τον εαυτό μας και για όσους σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο μια διαφορετική επιλογή. Μια παράταξη που δεν ανήκει σε κάποιο κόμμα ούτε σε κάποιον άλλο πολιτικό, θρησκευτικό ή άλλου είδους φορέα. Μια παράταξη που τα μέλη της δεν γνωρίζει το ένα τι ψηφίζει το άλλο στις βουλευτικές εκλογές. Μια παράταξη που μας χωράει όλους με τις διαφορετικές μας απόψεις και τις διαφωνίες μας.
Ψηφίζοντας Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών δεν ψηφίζετε κόμμα. Ψηφίζετε πρόσωπα. Διαλέγετε από ένα καλάθι που έχει απ' όλα τα φρούτα. Διαλέγετε από μια πλειάδα εκλεκτών διαφορετικών συναδέλφων ποιοι θέλετε να σας εκπροσωπούν. Επί 10 χρόνια τιμήσαμε την ψήφο σας και δώσαμε σκληρούς αγώνες. Όχι, δεν είμαστε επαναστάτες. Είμαστε απλοί μάχιμοι εκπαιδευτικοί, που αγωνιούν για το αγαθό της δημόσιας παιδείας και δίνουν την ψυχή τους μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας.
Για να πούμε την αλήθεια, δεν μας αρκεί να μας στηρίξετε με την ψήφο σας. Θέλουμε την ενεργό συμμετοχή σας. Θέλουμε να ενταχθείτε σε ένα μεγάλο, ενιαίο, ενωτικό, ακομμάτιστο ψηφοδέλτιο. Θέλουμε να αρχίσετε να συμμετέχετε στις δράσεις του Σωματείου, στις Γενικές Συνελεύσεις, στις διεκδικήσεις … παντού. Δώστε ιδέες, καταθέστε προτάσεις και συμβάλετε στην υλοποίηση τους. Βοηθήστε να αναστήσουμε το νεκρό επί χρόνια Σωματείο. Να φτιάξουμε μια Ε.Λ.Μ.Ε. δυνατή απαλλαγμένη από κομματικά βαρίδια. Μην απογοητεύεστε. Μην το βάζετε κάτω. Μην αφήνετε την μιζέρια να νικήσει. Συμμετέχετε μαζικά στις σημερινές εκλογές και δώστε με την ψήφο σας ελπίδα.
Η ψηφοφορία πραγματοποιείται στο Γυμναστήριο του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης – Ειρήνης 32 από τις 10:00 π.μ. έως και τις 7:00 μ.μ.

Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών

ΚΙΝΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Ενιαίο Ακομμάτιστο Ψηφοδέλτιο
Υποψήφιοι για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας
Αγγέλης Κωνσταντίνος
Αϊναλής Παντελής
Αντώνογλου Πανωραία
Αράπη Άννα
Βαρδακώστας Γεώργιος
Βαρδακώστας Παναγιώτης
Βλαχοβασίλη Θεοδώρα
Δημόπουλος Δημήτριος
Ζιάρας Κωνσταντίνος
Ζιώγα Όλγα
Καραδήμος Βασίλειος
Καρατζίδου Παναγιώτα
Κοκκίνου Μαρία
Κοτσαφτίκη Αικατερίνη
Κουκάρας Πολυχρόνης
Κώστογλου Δημοσθένης
Μαντονίτσα Ευδοκία
Μανώλης Ιωάννης
Μαργαριτίδης Ανέστης
Μιχαηλίδου Χριστίνα
Μπουλούμης Δημήτριος
Μπουρσανίδου Φωτεινή
Παπαϊωάννου Γεώργιος
Ποικιλίδου Δέσποινα
Πουσπουρίκα Ευαγγελία
Σεϊταρίδης Βασίλειος
Σόπογλου Απόστολος
Τζήκας Αστέριος
Τσουλφά Κυριακή
Χατζηαντωνιάδης Γεώργιος
 
Υποψήφιοι για το Εποπτικό Συμβούλιο της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας
Κολόμβας Ιωάννης 
Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.