Δήμος Κατερίνης
Γραφείο τύπου
14-10-2021

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
για την 109η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό

Με σεβασμό και κατάνυξη στους προγόνους μας, που έθεσαν τον εαυτό τους στην υπηρεσία της πατρίδας και του τόπου, τιμούμε την 109η επέτειο απελευθέρωσης της Κατερίνης από τον τουρκικό ζυγό. Υποκλινόμαστε με σεβασμό στους αγωνιστές, οι οποίοι με την αυτοθυσία τους, μάς κληροδότησαν την εθνική αξιοπρέπεια και συνέβαλαν, ώστε να ενσωματωθεί η πόλη μας στον εθνικό κορμό.
 Η διαχρονική προσήλωση του λαού μας στις αρχές της ελευθερίας και της δημοκρατίας, καθόρισαν την ίδια την πορεία της πόλης μας, ενώ σηματοδοτούν τα βήματα του παρόντος και του μέλλοντος απέναντι σε κάθε πρόκληση και προοπτική.
Η εθνική επέτειος – ορόσημο για την πόλη μας, εν μέσω και της παρατεταμένης περιόδου της υγειονομικής κρίσης, συνιστά φωτεινό σημείο έμπνευσης, προκειμένου να συνεχίσουμε με ομοψυχία και κοινές δράσεις, να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο, για τα παιδιά μας, για όλους μας.
Ενωμένοι, προχωράμε μπροστά. Για την κοινωνική συνοχή και πρόοδο, για την Κατερίνη, για την Ελλάδα των Αξιών και της Ευημερίας.
Χρόνια πολλά στην Κατερίνη μας. Χρόνια πολλά στη Μακεδονία μας!

Κώστας Κουκοδήμος
Δήμαρχος Κατερίνης