Free cookie consent management tool by TermsFeed «Μεταμορφώθηκε» η πλατεία της Νέας Χράνης – OlymposPress.gr
Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
12-04-2023

Δήμος Κατερίνης: «Μεταμορφώθηκε» η πλατεία της Νέας Χράνης
Αποκατάσταση, εξωραϊσμός – αναβάθμιση άλλαξαν την όψη της
Σε σειρά παρεμβάσεων ευαισθησίας για το περιβάλλον και τον πολιτισμό της καθημερινότητας στην πλατεία του οικισμού Νέας Χράνης προχώρησε ο Δήμος Κατερίνης. Οι εργασίες αναζωογόνησαν και αναβάθμισαν λειτουργικά και αισθητικά την πλατεία, άλλαξαν την όψη και βελτίωσαν την εικόνα στο κομβικό αυτό σημείο του οικισμού,  ικανοποιώντας έτσι ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής.
Ειδικότερα οι παρεμβάσεις επικεντρώθηκαν ως εξής:
– Στη  βελτίωση της απόδοσης και της ποιότητας του φωτισμού, με την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων τύπου LED.
– Στην επισκευή – διευθέτηση των υποδομών και των καλωδίων ηλεκτροφωτισμού
– Στην τοποθέτηση θέσεων ανάπαυσης (παγκάκια)
– Σε καθαρισμό του Μνημείου, αποκατάσταση φθορών στο αμφιθέατρο της πλατείας,  ελαιοχρωματισμούς, τοποθέτηση επιπλέον κάδων απορριμμάτων κ.α.
– Παράλληλα, έγιναν καθαρισμός, κλαδεύσεις και συντήρηση πρασίνου.
Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος: «Συνεχίζουμε τις συστηματικές εργασίες για την αναβάθμιση της καθημερινότητας. Προτεραιότητά μας και στόχευση μέσα από τον εξωραϊσμό κοινόχρηστων χώρων είναι ένα βιώσιμο περιβάλλον προς όφελος των δημοτών».
Τις παρεμβάσεις συντόνισε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πρασίνου Κώστας Γραμματικόπουλος, ο οποίος ανέφερε, ότι: «Ένας κοινόχρηστος και εγκαταλελειμμένος επί πολλά χρόνια χώρος αναδεικνύεται και γίνεται σημείο αναφοράς για τους κατοίκους της περιοχής».

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.