ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΤΑΞΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ – ΔΙΗΜΕΡΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ 24 ΚΑΙ 25 ΙΟΙΥΝΗ – ΣΤΙΣ 24 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 1 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΝΑΤΟΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Το διήμερο βαλκανικής αντιπολεμικής και αντιιμπεριαλιστικής δράσης που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Ιούνη στην Θεσσαλονίκη, αποτελεί την κορύφωση μιας πλούσιας δραστηριότητας του ΠΑΜΕ που ανέπτυξε μέσα στους εργαζόμενους, στα σωματεία, από την Πρωτομαγιά και μετά, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την εκμετάλλευση και προσφυγιά. 
101 συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας μας, ανάμεσα τους 11 ομοσπονδίες και 8 εργατικά κέντρα, θα συμμετάσχουν στο διήμερο Βαλκανικής Αντιπολεμικής και Αντιιμπεριαλιστικής δράσης και το ΠΑΜΕ καλεί όλο τον λαό να συμμετάσχει σε αυτές της εκδηλώσεις και κυρίως στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο, που θα γίνει το Σάββατο 24 Ιούνη, στις 1 το μεσημέρι , στην πλατεία Αριστοτέλους, με κατεύθυνση στο Νατοϊκό Στρατηγείο και θα καταλήξει στον χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία. 
Η όξυνση των ενδοιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, για την χάραξη νέων ζωνών επιρροής, για τον έλεγχο νέων ενεργειακών πηγών και δρόμων μεταφοράς τους, στο φόντο της ύφεσης στην καπιταλιστική οικονομία η στα ισχνά σημάδια ανάκαμψης κάποιων καπιταλιστικών κέντρων, δεν πρέπει να αφήνει αδιάφορους του λαούς και κατά επέκταση τον λαό της χώρας μας.
Τα ιμπεριαλιστικά σχέδια, συνιστούν αντιλαϊκά, αντιδραστικά σχέδια, για αυτό οι λαοί δεν πρέπει να ταυτιστούν με της επιδιώξεις των αστικών τάξεων των χωρών τους, που συστρατεύονται πίσω από ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, ιμπεριαλιστικούς πόλους, για λογαριασμό μονοπωλίων που εκπροσωπούν και μεγάλων καπιταλιστικών συμφερόντων, που αξιώνουν μερίδια για εκμετάλλευση και κέρδη, από την οποιαδήποτε ανακατανομή περιοχών, ενεργειακού – ορυκτού πλούτου. 
Η κατάσταση στην Μέση Ανατολή και όχι μόνο είναι εύφλεκτη, αφού ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε – ΡΩΣΙΑ κονταροχτυπιούνται με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον, για το ποιος ιμπεριαλιστής, διασφαλίσει για τα μονοπώλια που εκπροσωπεί, μεγαλύτερο έλεγχο πολιτικό – οικονομικό – στρατιωτικό σε περιοχές ενεργειακού ενδιαφέροντος και γεωπολιτικής σημασίας. 
Γύρω από τα μεγάλα αυτά ιμπεριαλιστικά κέντρα, κινούνται και χώρες δορυφόροι όπως Ελλάδα, Τουρκία και όχι μόνο, που οι αστικές τάξεις των χωρών αυτών, αξιώνουν μεγαλύτερη εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς αυτούς τυχοδιωκτικούς σχεδιασμούς, αφού βλέπουν μέσα από εκεί, την λεγόμενη γεωπολιτική αναβάθμιση της χώρας , για την συμμετοχή τους σε λεία, σε μια ενδεχόμενη ιμπεριαλιστική μοιρασιά, που θα είναι βουτηγμένη με το αίμα των λαών.
Σε αυτή την κατεύθυνση η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενοι έχουν παραδώσει τα πάντα σε Αμερικάνους και Ευρωνατοικούς ιμπεριαλιστές, για να τους διευκολύνουν στα αιματηρά τους σχέδια.
Εμπλέκουν τον λαό της χώρα μας σε επικίνδυνα μονοπάτια, χάριν των συμφερόντων της εγχώριας αστικής τάξης, μονοπωλίων και καπιταλιστών, που βλέπουν αυτές της εξελίξεις με το δικό τους ταξικό μάτι, << ευκαιρία >> για εύρεση νέων αγορών και περιοχών για εκμετάλλευση, με στόχο την αύξηση του καπιταλιστικού τους κέρδους. 
Σε αυτά τα σχέδια των καπιταλιστών που αναγορεύουν και σε << εθνικούς >> στόχους δεν πρέπει να συναινέσει ο λαός μας και ούτε κανένας λαός. 
Είναι σχέδια ταξικά ξένα – εχθρικά για τα λαϊκά συμφέροντα, που το δικό τους αίμα θα χυθεί για αυτά αν τους ζητηθεί και θα ναι θυσία χωρίς αντίκρισμα, όπως γίνεται σήμερα με της εφαρμοζόμενες πολιτικές που φτωχοποιούν και εξαθλιώνουν τον λαό, για να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου. 
Είναι οι 2 όψεις του ίδιου νομίσματος, η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, οι πόλεμοι, με της εφαρμοζόμενες αντιλαϊκές – αντιδραστικές πολιτικές, αφού ότι δεν λύνει η πολιτική τους, τα λύνουν οι ιμπεριαλιστικοί πολέμοι. Υπηρετούν τον ίδιο στρατηγικό στόχο, την καπιταλιστική ανάκαμψη, την μακροημέρευση του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, που όσο θα διαιωνίζεται, τόσο πιο μοχθηρό, αντιδραστικό και βάρβαρο θα γίνεται απέναντι στους λαούς. 
Οι λαοί πρέπει να χαράξουν την δική τους γραμμή πάλης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να μην ταυτιστούν με τα σχέδια της εκάστοτε ντόπιας αστικής τάξης, που στο όνομα του << εθνικού >> συμφέροντος, οδηγούν τους λαούς να γίνουν κρέας στα κανόνια των ιμπεριαλιστών, για τα δικά τους οικονομικά – ταξικά συμφέροντα. 
Ο γνήσιος πατριωτισμός είναι αυτός που εκφράζει ο λαός, ενάντια στους ιμπεριαλιστές, στα μονοπώλια, τους εκμεταλλευτές καπιταλιστές, που υπονομεύουν το βιοτικό επίπεδο του λαού, την ελευθερία, την ανεξαρτησία του.
Ο πατριωτισμός έχει ταξικά – διεθνιστικά χαρακτηριστικά, παλεύει για την ευημερία των λαών, την ισότιμη συνεργασία, για το αμοιβαίο όφελος, χωρίς μίση, εθνικισμούς και ρατσιστικά λογύδρια. 
Αυτό τον πατριωτισμό δεν μπορούν να τον εξασφαλίσουν τα καπιταλιστικά κράτη, οι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, που τα ταξικά – οικονομικά τους συμφέροντα είναι κυρίαρχα, ανταγωνιστικά και είναι ασυμφιλίωτα με της ανάγκες και τα συμφέροντα των λαών. 
Αυτόν τον κούφιο πατριωτισμό, υπηρετούν οι εθνικιστές, οι φασίστες, οι ναζί, για αυτό αξιοποιούνται από το σύστημα, για την δημιουργία τεχνητών εντάσεων, αλλά και άλλοθι για της επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών. 
Τέτοια ψευτοπαρτιωτική δύναμη στην Ελλάδα και όχι μόνο, είναι η “χρυσή αυγή” που από την μια χειροκροτεί τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τραμ και από την άλλη επικροτεί την ιμπεριαλιστική πολιτική της αστικής τάξης της Ρωσίας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και καλεί τον λαό να διαλέξει ιμπεριαλιστή και στην συγκεκριμένη φάση την Ρωσία και να γίνουμε ουρά αυτών των σχεδίων. Αυτός είναι ο πατριωτισμός της << χρυσής αυγής >>, όπου σε πατριωτισμό αναγορεύει ακόμα, τα ρατσιστικά εγκλήματα, της δολοφονίες πολιτικών της αντιπάλων, όπως του αντιφασίστα καλλιτέχνη Παύλου Φύσσα.
Τα λεγόμενα εθνικιστικά -αποσχιστικά κινήματα είναι καθοδηγούμενα από διάφορα ιμπεριαλιστικά κέντρα, που διαμορφώνουν συσχετισμούς δύναμης κάθε φόρα με βάση τα οικονομικά τους συμφέροντα, μακελεύοντας τους λαούς. Αυτοί οι σχεδιασμοί οδηγούν σε εντάσεις, συγκρούσεις, πολέμους, κάτι που είδαμε πολύ χαρακτηριστικά πριν 20 χρόνια, τι έγινε στην πρώην Ομοσπονδιακή Γιουγκοσλαβία και τον ρόλο των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε.
Το διήμερο της Βαλκανικής Αντιπολεμικής – Αντιιμπεριαλιστικής δράσης 24 και 25 Ιουνίου στην Θεσσαλονίκη, θα αναδείξει όλα τα παραπάνω θέματα, θα φωτίσει πτυχές για την στάση των εργαζομένων απέναντι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και κυρίως θα οξύνει την πάλη ενάντια στο ΝΑΤΟ, στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, πάλη που πρέπει να συνοδεύεται με την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων , των καπιταλιστών, για να μπορέσουν οι λαοί να ευημερήσουν κοινωνικά, χωρίς πολέμους, συγκρούσεις, μίση και καταστροφές. 
Όλες και όλοι στο μεγάλο συλλαλητήριο του Σαββάτου 24 Ιουνίου, στις 1 το μεσημέρι στην πλατεία Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη. Η πορεία θα φτάσει στο νατοϊκό στρατηγείο και θα καταλήξει στο χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου που θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία.
Σαββίδης Παναγιώτης
Μέλος του Δ.Σ. Οικοδόμων Κατερίνης, εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της “ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ “που στηρίζει το ΠΑΜΕ