Free cookie consent management tool by TermsFeed Μεγάλη Επιτυχία για το 6ο Πολιτιστικό Πανόραμα του ΣΠΕΚ – OlymposPress.gr

Μεγάλη Επιτυχία για το 6ο Πολιτιστικό Πανόραμα του ΣΠΕΚ
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τo 6ο Πολιτιστικό Πανόραμα του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου ΣΠΕΚ το διήμερο 15 και 16 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα τέχνης της Φ.Α.Α.Θ. Αγίας Σοφίας 38, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το Πολιτιστικό Πανόραμα του ΣΠΕΚ είναι μια γιορτή των γραμμάτων, των τεχνών, του πολιτισμού και των συναφών επιστημών, που ενώνει Ελλαδίτες, Κύπριους, Απόδημους και Φιλέλληνες του εξωτερικού. Η φετινή διοργάνωση περιλάμβανε μεταξύ άλλων την Αναγόρευση Νέων Επίτιμων Μελών, την Επίσημη Ανακοίνωση Απονομής των «Βραβείο Λογοτέχνη για το Σύνολο του Έργου του» στον Γιώργο Μαρκόπουλο και στον Αντώνη Πιλλά και «Βραβείο Ανθρωπισμού» στην Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ και Λοΐζο Λοΐζου, τα Αριστεία και τους Επαίνους των λογοτεχνικών διαγωνισμών «Για την Κατερίνα Αγγελάκη – Ρουκ» και «Φύση: Μητέρα και Ζωή ή Αντίπαλος», τη διεξαγωγή του σύγχρονου, καινοτόμου διαγωνισμού έκφρασης «Express & Impress», έκθεση βιβλίων, παρουσιάσεις βιβλίων, βιβλιοκριτική, έκθεση και παρουσίαση εικαστικών έργων, καθώς και χειροτεχνιών, αλλά και μουσική συναυλία. Στο 6ο Πολιτιστικό Πανόραμα συμμετείχαν λογοτέχνες, συγγραφείς, ποιητές, ζωγράφοι, μουσικοί, καλλιτέχνες και άλλοι δημιουργοί από Ελλάδα, Κύπρο, Ομογένεια και Άπω Ανατολή. Σε ότι αφορά τις εκδόσεις, για το 2023, ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου εκπροσωπεί άνω των 120 τίτλους έντυπων και ηλεκτρονικών εκδόσεων και συνεργάζεται μεταξύ άλλων με άνω των 40 Κυπρίων δημιουργών, τα έργα των οποίων κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά, στην Κύπρο και στο εξωτερικό, ενώ υποστηρίζονται διεθνώς μέσα από τον διαδικτυακό κόμβο www.cultural-association.org.



Φέτος, ο ετήσιος θεσμός πολιτισμού του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Επιτρόπου Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Υπουργείου Εσωτερικών της Ελλάδος – Τομέας Μακεδονίας Θράκης, του Γενικού Προξενείου της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης.



Το “6ο Πολιτιστικό Πανόραμα” του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου στήριξαν οι φορείς – εταιρίες : Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής, NETInfo, λεμονής Modern Bakery, Hellas Sat, Μασούτης, ZoomSerie Confectionery – Ντασιός Α.Ε., Οινοποιείο ΚΕΧΡΗΣ, LiDL, LOGICOM, ΧΕΙΡΟΠΛΑΘΙ, εκδόσεις ΑΡΧΥΤΑΣ.



Τα εγκαίνια του 6ου Πολιτιστικού Πανοράματος του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Εσωτερικών – Μακεδονίας Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης, ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου Κωνσταντίνος Πολυκάρπου, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Ειρηναίος Βογιατζής, η Πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης κα Ευγενία Αλεξανδροπούλου – Αιγυπτιάδου, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη κα Άρτεμις Αγαθοκλέους, ο Πρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου Ελευθέριος Πλουτάρχου, η Γεν. Γραμματέας της Κυπριακής Εστίας Βορείου Ελλάδος κα Σμαράγδα Φαρίδου, Πανεπιστημιακοί, Καθηγητές, Διευθυντές Λυκείων – Γυμνασίων και Δημοτικών Σχολείων, Φοιτητές, Μαθητές, εκπρόσωποι φορέων και κοινοτήτων Κεντρικής Μακεδονίας, συνεργάτες, μέλη, φίλοι και εθελοντές που συνεργάζονται με τον ΣΠΕΚ και στηρίζουν το έργο του.

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.