Free cookie consent management tool by TermsFeed Μήνυμα Δ.Ε.Ε.Π. Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου – OlymposPress.gr
Η 19η Μαΐου αποτελεί Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, όπως αυτή καθιερώθηκε το 1994 με ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων.

Όλοι οι Έλληνες υποκλινόμαστε με σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας που συντελέστηκε στον Πόντο.

Το φρόνημα και η ελληνική τους συνείδηση παρέμειναν αναλλοίωτα στο πέρασμα των αιώνων, ακόμα και υπό τουρκική κατοχή, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι αποτελούν ένα εκλεκτό τμήμα του ελληνισμού.

Η συμβολή των Ποντίων, μετά τη Γενοκτονία, στην ανόρθωση της Ελλάδας, στην οποία εγκαταστάθηκαν, ήταν και είναι σημαντικότατη.

Ο ελάχιστος φόρος τιμής που μπορεί να αποδοθεί στους 353.000 σφαγιασθέντες Ποντίους είναι να διατηρήσουμε ζωντανή την μνήμη τους. Να διατηρήσουμε ζωντανά τα ήθη και τα έθιμά τους, τη μοναδική κουλτούρα τους.

Ένας λαός με όπλο την ιστορία του, μπορεί να ερμηνεύσει σωστά το παρελθόν, να σταθεί κριτικά στο παρόν και να σχεδιάσει αισιόδοξα το μέλλον.

Το μέλλον της Ευρώπης και του κόσμου μπορεί να οικοδομηθεί με σεβασμό στις πανανθρώπινες αξίες, την Ελευθερία και τη Δημοκρατία, μόνο αν στηρίζεται στην ιστορική αλήθεια και την αυτογνωσία των Λαών.

Κι αυτή την ιστορική αλήθεια για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού οφείλουμε να την αποκαταστήσουμε διεθνώς. Γιατί όπως είπε και ο Ιωάννης Καποδίστριας «Στις   δύσκολες στιγμές οι μόνοι μας σύμμαχοι είναι οι πρόγονοί μας».

Δεν ξεχνώ…

ΔΕΕΠ ΠΙΕΡΙΑΣ ΝΔ

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.