Free cookie consent management tool by TermsFeed Λειτουργικοί Παιδικοί – Βρεφονηπιακοί Σταθμοί η προτεραιότητα της Αντιδημαρχίας Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης Δ.Κατερίνης – OlymposPress.gr
Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
01-02-2024

Λειτουργικοί Παιδικοί – Βρεφονηπιακοί Σταθμοί  η προτεραιότητα της Αντιδημαρχίας Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης Δ.Κατερίνης
– Μιχάλης Γεωργιάδης: Έμπρακτη στήριξη στην προσχολική αγωγή
Την ευθύνη, εποπτεία, οργάνωση, συντονισμό και έλεγχο δέκα Παιδικών & Βρεφονηπιακών Σταθμών, δύο ΚΔΑΠ ΜΕΑ, καθώς και του  ΚΔΑΠ Σβορώνου, με το αντίστοιχο προσωπικό των δομών έχει η νεοσυσταθείσα Αντιδημαρχία Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κατερίνης. Συνολικά παρέχεται φροντίδα και διαπαιδαγώγηση σε 485 παιδιά, από 120 εκπαιδευμένα στελέχη, διαφόρων ειδικοτήτων, ενώ παιδίατροι επισκέπτονται και μεριμνούν για την υγεία των παιδιών και την υγιεινή των δομών.
Όπως επισημαίνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Μιχάλης Γεωργιάδης: «Απόρροια της κατάργησης του ΝΠΔΔ του Δήμου Κατερίνης «Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας» (Αρ. 27 & 29 – Ν.5056/2023), καθώς και της λύσης της «Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης», οι αρμοδιότητες των υπηρεσιακών μονάδων με τις αντίστοιχες δομές, τμήματα & γραφεία, από 02/01/2024 ασκούνται από την αντιδημαρχία μας», ενώ όπως τονίζει «Μετά από ένα εύλογο μεταβατικό στάδιο, η σύσταση της αντιδημαρχίας αναμφισβήτητα θα συνιστά αναβάθμιση για την προσχολική αγωγή και τη δημιουργική απασχόληση στον Δήμο μας, ενώ ταυτόχρονα επιλύονται και χρόνια προβλήματα όπως π.χ. η καθυστέρηση της μισθοδοσίας των εργαζομένων κ.α.».
Επιτόπιες επισκέψεις σε όλες τις δομές
Mε την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κος Γεωργιάδης συναντήθηκε με τις Διευθύντριες όλων των δομών, στις οποίες σταδιακά πραγματοποίησε και επιτόπιες επισκέψεις. Στη διάρκειά τους, ενημερώθηκε για τις συνθήκες και τον τρόπο λειτουργίας των δομών, ενώ με στόχο την εύρυθμη καθημερινότητά τους, προχώρησε σε καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, ώστε μέσα από την εποικοδομητική συνεργασία με το στελεχιακό δυναμικό, να επιλύονται τυχόν προβλήματα που προκύπτουν. «Η παροχή ημερήσιας και ασφαλούς φροντίδας στα παιδιά μας, η μέριμνα μας για την ομαλή μετάβασή τους από το οικογενειακό στο σχολικό περιβάλλον αποτελεί για τη νέα διοίκηση του Δήμου μας, πρώτη προτεραιότητα» σημειώνει χαρακτηριστικά, ο αντιδήμαρχος.
Συντήρηση – επισκευές
Αξίζει να σημειωθεί, ότι, ήδη υλοποιήθηκαν από την αντιδημαρχία παρεμβάσεις που – μεταξύ άλλων –  επικεντρώθηκαν: στην εκτέλεση εργασιών για την αντιμετώπιση προβλημάτων επισκευής και συντήρησης οικοδομικού χαρακτήρα, όπως υδραυλικά – ηλεκτρολογικά, καθαρισμός σε υδρορροές, λειτουργικές βλάβες, ενώ σε εξέλιξη είναι και ο έλεγχος για την πυροπροστασία  όλων των υπηρεσιακών μονάδων.
Κοπή πίτας
Τέλος, σε όλες τις δομές έγινε η κοπή της πίτας για το νέο έτος με ευχές για καλή και δημιουργική χρονιά και όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος απευθυνόμενος σε στελέχη και εργαζομένους: «Είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις βελτίωσης της καθημερινής λειτουργίας των δομών, καθώς κοινός μας στόχος είναι να είμαστε πάντα δίπλα στις οικογένειες των δημοτών μας, στηρίζοντας έτσι έμπρακτα το θεσμό της προσχολικής αγωγής». Στους τυχερούς/τυχερές εργαζόμενους που βρήκαν το φλουρί, καθώς και στα παιδιά (σε κάθε δομή), δόθηκε συμβολικό αναμνηστικό δώρο.
Τα γραφεία της Αντιδημαρχίας Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης λειτουργούν στον 1ο όροφο του Δημαρχείου Κατερίνης.  Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2351350439 & 2351037000 – email:[email protected].

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.