Δήμος Κατερίνης

Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
31-03-2023

Δήμος Κατερίνης: «Λίφτινγκ» για την αγροτική οδοποιία στις Κοινότητες Βρύας, Μοσχοχωρίου & Κ. Αγίου Ιωάννη

Άμεσα ξεκινούν ασφαλτοστρώσεις στις κοινότητες Βρύας, Μοσχοχωρίου & Κ. Αγίου Ιωάννη, σε τμήματα αγροτικών οδών, τα οποία αποτελούν κομβικά κομμάτια διέλευσης προς  κτηνοτροφικές μονάδες και γεωργικές εκμεταλλεύσεις που θα διευκολύνουν την ζωή σε αγρότες και παραγωγούς.
Ο λόγος για την σύμβαση κατασκευής του έργου με τίτλο «Ασφαλτόστρωση οδών αρμοδιότητας Δήμου Κατερίνης», που υπεγράφη στις 29/03, από τον Αντιδήμαρχο Κοινοτήτων & Αυτεπιστασίας, Γιάννη Συμεωνίδη και από εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων.
Ειδικότερα, το έργο εκτιμώμενης αξίας 400.000 ευρώ με Φ.Π.Α. χρηματοδοτείται από  το Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών της Π.Κ.Μ. 21/Π.Ε. Πιερίας κατόπιν προγραμματικής σύμβασης Δήμου Κατερίνης και Π.Ε. Πιερίας.
Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται να γίνει ασφαλτόστρωση υφισταμένων αγροτικών οδών α) 1.650,00μ στην κοινότητα Βρύας του Δήμου Κατερίνης για τη βελτίωση της πρόσβασης των κατοίκων στις κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής β) 1.100,00μ στην τοπική κοινότητα Μοσχοχωρίου για την καλύτερη πρόσβαση των κατοίκων της κοινότητας στις εκατέρωθεν της οδού καλλιέργειες & γ) κοινοτικής οδού 1.742,00μ από την παλιά εθνική οδό έως την έξοδο της τοπικής Κοινότητας του Κάτω Αγίου Ιωάννη προς την τοπική κοινότητα Τραπεζούντας του Δήμου Κατερίνης, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση του οδοστρώματος.
Αναβάθμιση αγροτικού οδικού δικτύου
«Αναβαθμίζουμε το αγροτικό οδικό δίκτυο. Βελτιώνουμε αισθητά την καθημερινότητα στις κοινότητες μας. Διευκολύνουμε την πρόσβαση των κατοίκων στις γεωργικές καλλιέργειες, στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» τόνισε σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.
«Συνεχίζουμε με πρόγραμμα και σχεδιασμό να δημιουργούμε συνθήκες που διευκολύνουν την πρόσβαση στις αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων. Πρόκειται για  παρεμβάσεις που βελτιώνουν την πρόσβαση σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, με την ευκολότερη και ταχύτερη πρόσβαση των γεωργικών μηχανημάτων» σημείωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Συμεωνίδης.
Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου, είναι εννέα (9) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.