Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας –Τύπου
11-07-2022

Κατερίνη: Λάμψη αστέρων & συναρπαστικό θέαμα στο Παγκόσμιο & Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης στην Άμμο

Η Παραλία Κατερίνης βρέθηκε στο επίκεντρο των διεθνών διοργανώσεων Πάλης, καθώς με εξαιρετική επιτυχία φιλοξένησε το τετραήμερο 7 έως 10 Ιουλίου, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U20 και U17, καθώς και την 4η στάση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος (Beach Wrestling World Series), Ανδρών – Γυναικών.
400 αθλητές & αθλήτριες από 17 χώρες αγωνίστηκαν για τους διεθνείς τίτλους, προσφέροντας υψηλό θέαμα και συγκινήσεις σε όλους όσοι παρακολούθησαν τους αγώνες. Στους ενταγμένους στο επίσημο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας αγώνες, έντονο ήταν και το ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς έλαβαν μέρος, περισσότεροι από 40 Έλληνες πρωταθλητές, μεταξύ των οποίων και 7 αθλητές της Κατερίνης, μέλη της εθνικής ομάδας και του συλλόγου «ΟΛΥΜΠΙΟΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ».
Αξίζει να σημειωθεί, ότι, στην κορυφή της Ευρώπης βρέθηκαν οι Κορασίδες – μέλη της εθνικής ομάδας, τρίτοι αναδείχτηκαν οι Παίδες, ενώ Δεύτεροι στην Ευρώπη Έφηβοι και Νεάνιδες.
Τον Δήμο Κατερίνης για την συμβολή του στην άρτια διεξαγωγή της διοργάνωσης βράβευσε η Ομοσπονδία Πάλης. Εκ μέρους του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου, στους αγώνες παρέστησαν η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Μαρία Τερζίδου και ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου & Αθλητισμού Κώστας Τσιουκάνης, οι οποίοι συνεχάρησαν όλους τους πρωταγωνιστές που διακρίθηκαν, καθώς και όλους τους συντελεστές, ενώ όπως σημείωσαν: «Η πόλη μας κέρδισε το στοίχημα της άρτιας διεξαγωγής της διοργάνωσης. Στον Δήμο Κατερίνης επενδύουμε στον αθλητισμό και στη φιλοξενία μεγάλης εμβέλειας εγχώριων και διεθνών διοργανώσεων». Επίσης, το αγωνιστικό πρόγραμμα παρακολούθησαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, φορέων και πλήθος φίλων του αθλήματος.
Αναλυτικά αποτελέσματα και πληροφορίες δημοσιεύονται στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας Πάλης: https://www.elop.gr/.