Free cookie consent management tool by TermsFeed Κώστας Κουκοδήμος: Σεβαστείτε τις διαδικασίες που ορίζει ο νομοθέτης – OlymposPress.gr
Κατερίνη 08 Νοεμβρίου 2023
Κώστας Κουκοδήμος: Σεβαστείτε τις διαδικασίες που ορίζει ο νομοθέτης
Δυστυχώς καθημερινά οι φόβοι μας και οι ανησυχίες μας επιβεβαιώνονται. Ο Δήμος Κατερίνης, οι υπηρεσίες του, οι προϊστάμενοι και διευθυντές των τμημάτων μα κι εγώ προσωπικά οφείλουμε να διασφαλίσουμε πως θα υπάρξει συνέχεια και πως ο δήμος Κατερίνης δεν θα μπει σε παύση λόγω αλλαγής διοίκησης. Αυτό προφανώς δε φαίνεται να το έχει αντιληφθεί ακόμη ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Κατερίνης Γιάννης Ντούμος. Εκτός κι αν η βιασύνη του να αναλάβει τον έχει οδηγήσει σε εκτροχιασμό σκέψεων και πράξεων. Τις τελευταίες ημέρες και μετά τις προειδοποιήσεις εκ μέρους του σε εργαζόμενους ήρθαν και οι «απειλές» περί μη πληρωμής σε εργολάβους και επαγγελματίες που εξυπηρετούν – λόγω σοβαρής έλλειψης προσωπικού – ανάγκες του Δήμου σε ειδικές περιπτώσεις βλαβών, ζημιών ή αναγκαίων εργασιών. «Απειλές» σε ανθρώπους, σε επαγγελματίες και σε προμηθευτές με τους οποίους διαχρονικά οι υπηρεσίες μας – ανεξαρτήτως δημάρχου – συνεργάζονται. Απαιτεί μάλιστα όχι μόνο να ενημερώνεται ο ίδιος (κάτι το οποίο ουδέποτε αρνηθήκαμε) αλλά και να δίνει έγκριση ή μη ακόμη και για εργασίες ρουτίνας που λόγω έλλειψης προσωπικού αναλαμβάνουν εξωτερικοί συνεργάτες.
Κύριε Ντούμο, προφανώς και δεν είστε υποχρεωμένος να γνωρίζετε τις νόμιμες διαδικασίες, τις αυξημένες ανάγκες, τη σοβαρή έλλειψη προσωπικού και τον καθημερινό αγώνα των εργαζομένων να καλύψουν τις ανάγκες των δημοτών. Οφείλετε όμως να σεβαστείτε τις διαδικασίες που ορίζει ο νομοθέτης ειδάλλως θα βρεθείτε πολύ σύντομα υπόλογος.
Αισθάνομαι υποχρεωμένος για ακόμη μια φορά να δημοσιοποιήσω τα παραπάνω, καθώς οι συνδημότες μας σε οποιαδήποτε ειδική συνθήκη ή έκτακτο καιρικό φαινόμενο θα αναζητήσουν ευθύνες από την παρούσα διοίκηση μέχρι και τις 31.12.2023. Εάν συνεχίσετε την ίδια πρακτική  να είστε σίγουρος πως θα τους παραπέμπω σε εσάς και τους συνεργάτες σας.
Ο Δήμαρχος Κατερίνης
Κωνσταντίνος Κουκοδήμος
Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.