Free cookie consent management tool by TermsFeed Κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα του Κωνσταντίνου Σκιπητάρη “Οι Σιαμαίες” – OlymposPress.gr
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κωνσταντίνος Σκιπητάρης
Οι Σιαμαίες
Τιμή: 14 ευρώ, Σελίδες: 198, ISBN: 978-618-00-5071-4

Κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα του Κωνσταντίνου Σκιπητάρη «Οι Σιαμαίες».
Το 1910 σε ένα μικρό Κυκλαδονήσι γεννιούνται δύο Σιαμαίες αδελφές. Ενωμένες στις δεξιές τους πλευρές, από τους ώμους μέχρι την μέση, τα δεξιά τους χέρια έχουν απορροφηθεί τελείως και ένα κοινό ήπαρ τις συνδέει άρρηκτα. Η μητέρα τους πεθαίνει στη γέννα και ο ναυτικός πατέρας τους, αφού τις δηλώνει στην κοινότητα, τις εγκαταλείπει και μπαρκάρει στο πλοίο που εργάζεται ως μούτσος.
Οι Σιαμαίες μεγαλώνουν με τους γονείς της μητέρας τους και με τον τρόπο που είναι συγκολλημένα τα σώματά τους, φυσικά, έχουν αντίθετους προσανατολισμούς, αλλά υποχρεωτικά κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση. Όπως αναρίθμητοι, συγκολλημένοι από ανασφάλεια και εξάρτηση, «αυτούσιοι» άνθρωποι. Παρ’ όλες τις σοβαρές δυσκολίες, η ζωή τους κυλά πολύ όμορφα με τη φροντίδα των προγόνων τους ώσπου επιστρέφει ο πατέρας τους…
Ένα κοινωνικά σκληρό, δικαστικό θρίλερ.

Έγραψαν για το βιβλίο:
«Το κατάφερε ακόμη μία φορά να εκπλήξει ο Σκιπητάρης. Απρόσμενο σε κάθε ενότητα το βιβλίο του. Μία διαφορετική άποψη σε ολόκληρη τη νουβέλα του, όπου θίγει με μαεστρία δεδομένα της ζωής που επιμελώς τα παρακάμπτουμε. Αξίζει.»
Γιώργος Λυκούδης, μεταφραστής κινηματογραφικών ταινιών

«Λύπη, ευεξία, πόνος, αποτροπιασμός, ικανοποίηση, αγωνία, χαρά, ανατροπή και συγκίνηση μαζεύτηκαν αρμονικά σε 200 σελίδες. Ένα βιβλίο που το προτείνω ανεπιφύλακτα.»
Ειρήνη Σουγανίδου, Διευθύνουσα Σύμβουλος Feelgood entertainment Α.Ε.

Βιογραφικό
Ο Κωνσταντίνος Σκιπητάρης γεννήθηκε το 1950 στη Θεσσαλονίκη. Το 1970 μετοίκησε στη Σίφνο όπου ασχολήθηκε με τη γλυπτική. Το 1984 επέστρεψε στην πόλη του, όπου δίδαξε γλυπτική. Το 1986 άνοιξε το καφέ-μπαρ «Ανεμόεσσα», το οποίο λειτουργεί μέχρι σήμερα. Από το 1990 έως και τώρα δραστηριοποιείται στη Νέα Υόρκη με την επαγγελματική θεατρική σκηνογραφία. Το 2012 δημιούργησε το θέατρο «Μπουρλέσκ», όπου εκτός από θεατρικές και μουσικές παραστάσεις που παρουσιάστηκαν, παίχτηκαν μονόπρακτα του Πιραντέλο σε δική του σκηνοθεσία και σκηνογραφία. Το 2015 ανέβασε σε θέατρα της Θεσσαλονίκης δύο όπερες, ως παραγωγός και σκηνοθέτης. Σενάριά του (θρίλερ και παιδικά), τα οποία σκηνοθέτησε και σκηνογράφησε, παίχτηκαν στη σκηνή του «Μπουρλέσκ» καθώς και σε άλλες σκηνές της Βόρειας Ελλάδας. «Οι Σιαμαίες» αποτελούν ένα μυθιστόρημα, που βασίζεται σε δικό του θεατρικό έργο. Σύντομα θα είναι διαθέσιμο στην Amazon, μεταφρασμένο στα αγγλικά.

Κεντρική διάθεση: Τσιγαρίδας Α.Ε. (Αθήνα: 212 2224400, Θεσσαλονίκη: 2310 968660, tsigaridasbooks.gr)

Προβολή – επικοινωνία ArtsPR
Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.