ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δρ. Βάλπολα Ράχουλα
ΑΥΤΑ ΠΟΥ Ο ΒΟΥΔΑΣ ΔΙΔΑΞΕ
Αναθεωρημένη έκδοση με πρόλογο του καθηγητή Πολ Ντεμιεβίλ
Μετάφραση: Ιωάννης Τσέλιος (Bhikkhu Nyanadassana)
Σελ.: 164, Τιμή: 15,00 Ευρώ
ISBN: 978-618-861-850-3
Εκδόσεις Theravada

Αυτό το σημαντικό σύγγραμμα είναι μια διαυγής και πιστή έκθεση των διδασκαλιών του Βούδα. «Για χρόνια», λέει η Εφημερίδα του Βουδιστικού Συλλόγου, «ο νεόφερτος στο Βουδισμό δεν διέθετε μια απλή και αξιόπιστη εισαγωγή στην πολυπλοκότητα του θέματος. «Αυτά που ο Βούδας δίδαξε» του δόκτορα Ράχουλα καλύπτει αυτή την ανάγκη, όπως θα μπορούσε να γίνει μόνο από κάποιον που έχει μια στιβαρή κατανόηση του τεράστιου υλικού που πρέπει να αναλυθεί. Αποτελεί ένα πρότυπο για το πώς πρέπει να είναι γραμμένο ένα βιβλίο που απευθύνεται πρώτα απ' όλα στο μορφωμένο και νοήμονα αναγνώστη. Αυθεντική και ξεκάθαρη, λογική και νηφάλια, αυτή η μελέτη είναι τόσο περιεκτική όσο και αριστοτεχνική».
Η έκδοση περιέχει δεκατέσσερις εικονογραφήσεις, μια βιβλιογραφία, γλωσσάρι και ευρετήριο.
Ο αναγνώστης θα έχει την ευκαιρία να κατανοήσει πως ο Βούδας Γκόταμα έδωσε ουσιαστική λύση στο μεγαλύτερο πρόβλημα του ανθρώπου που ζει συντροφιά με τον υπαρξιακό πόνο και δυστυχία στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής του.

«Μέχρι σήμερα χιλιάδες είναι τα βιβλία που έχουν εκδοθεί σε πολλές γλώσσες με αντικείμενο το Βουδισμό. Ωστόσο, λίγα είναι εκείνα που παρουσιάζουν αυτά που πραγματικά δίδαξε ο ιδρυτής του Βουδισμού, ο ιστορικός Βούδας Γκόταμα, και από αυτά ελάχιστα είναι εκείνα που έχουν γραφτεί με απλό και κατανοητό τρόπο για το δυτικό άνθρωπο. Το παρόν πληροί αμφότερα τα κριτήρια και είναι ένα από τα κλασικότερα βιβλία που παραθέτουν με ακρίβεια τις αυθεντικές Διδασκαλίες του Βούδα. Είναι ένας περιεκτικός, σαφής, αξιόπιστος και κατατοπιστικός οδηγός που μεταφέρει την αληθινή φύση της βουδιστικής σοφίας, και απολαύει μεγάλης δημοτικότητας σε ολόκληρο τον κόσμο όχι μόνο σε αναγνωστικούς, αλλά και σε ακαδημαϊκούς κύκλους».
Μιχαήλ Ξυνός, Επίτιμος Πρόξενος της Σρι Λάνκα

Βιογραφικό συγγραφέα
Ο Δρ. Βάλπολα Ράχουλα (1907–1997) ήταν Βουδιστής μοναχός από την Σρι Λάνκα, ακαδημαϊκός και συγγραφέας. To 1964 ανέλαβε, ως καθηγητής, την έδρα Ιστορίας και Θρησκειών στο πανεπιστήμιο Noirthwestern του Ιλλινόις ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο. Ήταν ο πρώτος Βουδιστής μοναχός που ανέλαβε πανεπιστημιακή έδρα στον Δυτικό κόσμο. Το βιβλίο του «Αυτά που ο Βούδας δίδαξε» είναι, εδώ και δεκαετίες, ένα από τα κλασσικότερα και εγκυρότερα βιβλία με θέμα τις αυθεντικές διδασκαλίες του ιστορικού Βούδα Γκόταμα.

Βιογραφικό μεταφραστή
O μεταφραστής, ο Σεβάσμιος Nyanadassana (Ιωάννης Τσέλιος), είναι Βουδιστής μοναχός και λόγιος, ο μοναδικός σύγχρονος Έλληνας που έζησε σε μοναστήρια της Σρι Λάνκα και της Βιρμανίας για περισσότερα από σαράντα χρόνια, αποκτώντας εμπεριστατωμένη γνώση των διδασκαλιών στην αυθεντική τους μορφή, αυτή της αρχαίας ινδικής γλώσσας πάλι. Έχει συγγράψει και μεταφράσει πάνω από δέκα βιβλία βουδιστικού περιεχομένου στα γερμανικά, στα αγγλικά, στα σιναλεζικά, στα ελληνικά και στα πάλι.

Εκδόσεις Theravada
Αποστόλου Παύλου 5, 15342, Αγία Παρασκευή
Τηλ.: 213 088 9977, [email protected]

Προβολή – επικοινωνία ArtsPR