Free cookie consent management tool by TermsFeed Κλινική Ειδίκευση: ‘Εναρξη Β’ & Γ’ Κύκλου – Πιστοποίηση ΓΣΘς από το Beck Institute – OlymposPress.gr
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα
Κλινικής Ειδίκευσης στις Διαταραχές της Διάθεσης

Έναρξη Β' & Γ' Κύκλου Κλινικής Ειδίκευσης
&
Πιστοποίηση Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας (ΓΣΘ) από το Beck Institute

Επιστημονικός υπεύθυνος:
Δρ. Ιωάννης Γ. Μάλλιαρης
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του BipolarLab.com ανακοινώνει ότι στις 7 Οκτωβρίου ξεκινάει ο Β' Κύκλος και ο Γ' Κύκλος εκπαίδευσης του προγράμματος Κλινικής Ειδίκευσης στη ΓΣΘ των Διαταραχών της Διάθεσης.

 

Έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία αξιολόγησης όσων έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, η οποία ολοκληρώνεται στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 22/09/23.

 

 

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΥΚΛΟΙ Β' & Γ':

 

Ο Β' κύκλος περιλαμβάνει εκπαίδευση στη δομημένη διαγνωστική εκτίμηση με τα πιο σύγχρονα διαγνωστικά εργαλεία (SCID, HDRS, YMRS…), εμβαθύνει στη σωστή διάγνωση και την Γνωσιακή Συμπεριφορική θεραπεία των διαταραχών της βάση του συνθετικού Γνωσιακού Συμπεριφορικού μοντέλου του Aaron Beck. Επίσης, γίνεται περαιτέρω και πιο διεξοδική εκπαίδευση στην ψυχοφαρμακολογία και στο πολύτιμο μοντέλο της Συνδυαστικής θεραπείας της διπολικής διαταραχής του BipolarLab. Συνεχίζει η εκπαίδευση σε επιστημονικά τεκμηριωμένα πρωτόκολλα θεραπείας τα οποία βασίζονται στις παραπάνω παρεμβάσεις.

 
 

Ο Γ' κύκλος παρέχει εκπαίδευση σε προχωρημένα θέματα των διαταραχών της διάθεσης και στην Κλινική Διαχείριση επεισοδίων, κρίσεων, αυτοκτονικότητας και νοσηλεία. Γίνεται εμβάνθυνση και πρακτική ολοκλήρωση του μοντέλου της Συνδυαστικής θεραπείας. Θα δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην εξειδίκευση στα θεραπευτικά μοντέλα ΓΣΘ 3ης γενιάς και στην εφαρμογής τους σε τέτοια δύσκολα περιστατικά. Τέλος, θα γίνει εκπαίδευση σε σύνθετα και ενοποιημένα πρωτόκολλα θεραπείας συννοσηρότητας στις διαταραχές διάθεσης: ψύχωση, εξαρτήσεις, διατροφικές διαταραχές και διαταραχές προσωπικότητας. Εξάσκηση με προγράμματα εντατικής θεραπείας, νοσηλείας και καθημερινής φροντίδας.

 

 

 

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ:

 

Επίσημα πλέον, από 2022, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Κλινικής Ειδίκευσης στις Διαταραχές της Διάθεσης οδηγεί και σε επίσημη πιστοποίηση από το Beck Institute.

 

Τα μαθήματα, ο τρόπος διδασκαλίας αλλά και η μεθοδολογία εξετάσεων του εκπαιδευτικού προγράμματος, από την έναρξη τους, ακολουθούν τα υψηλά πρότυπα του Beck Institute.
 
Οι ειδικευόμενοι ψυχολόγοι, ψυχίατροι καθώς και άλλοι επαγγελματίες ψυχικής υγείας που τελειώνουν με επιτυχία τον Α' και Β' κύκλο του εκπαιδευτικού μας προγράμματος στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και κατόπιν απόκτησης της θεωρητικής και κλινικής τους επάρκειας, συνεχίζουν την κλινική τους πρακτική με την πιστοποίηση τους από το Beck Institute με την υποστήριξη του εκπαιδευτικού μας προγράμματος και την εποπτεία του Δρ. Μάλλιαρη*.

 

Οι εξετάσεις για την πιστοποίηση γίνονται απευθείας από κλινικό επόπτη του Beck Institute (Dr Robert Hindman) παράλληλα με την υποστήριξη του προγράμματός μας.

 

 

 

ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ:
 

Ο Β' κύκλος είναι ανοιχτός σε ψυχολόγους και ψυχιάτρους που έχουν τελειώσει τον Α' κύκλο εκπαίδευσης μας ή έχουν κάποια βασική κλινική εκπαίδευση. Εφόσον κριθεί απαραίτητο για την ένταξη τους στον Β' Κύκλο, θα δοθεί και η δυνατότητα παρακολούθησης των μαθημάτων του Α' Κύκλου μέσω ασύγχρονης διδασκαλίας.

Ο Γ' Κύκλος είναι ανοιχτός σε επαγγελματίες ψυχολόγους και ψυχιάτρους οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τον Β' Κύκλο εκπαίδευσης ή έχουν αρκετή κλινική εμπειρία από δικά τους ιδιωτικά περιστατικά και έχουν κάνει εφαρμογή της Γνωσιακής και Συμπεριφορικής Θεραπείας.

*O Δρ. Ιωάννης Μάλλιαρης, επιστημονικός υπεύθυνος και δημιουργός του εκπαιδευτικού προγράμματος του BipolarLab.com είναι ο πρώτος Έλληνας Ψυχολόγος που έχει λάβει την πιστοποίηση του Beck Institute στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και έχει επίσης εκπαιδευτεί από το Beck Institute ως κλινικός εκπαιδευτής.

 

 

Δείτε περισσότερα στο site: https://bipolarlab.thinkific.com/pages/clinicaltraining

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ (Έτος 2023-24)

* Έναρξη Εγγραφών Β' & Γ' κύκλου: Όλο το χρόνο
*Συνεντεύξεις: Ιούλιο & Σεπτέμβριο
* Έναρξη εκπαίδευσης Β’ & Γ' κύκλου: 7 Οκτωβρίου 2023

 

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.