Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας και Τύπου
31/01/2023

Διαγωνισμός Δήμου Κατερίνης και Artelot Media

Κληρώθηκε ο τυχερός
του διαγωνισμού επαυξημένης πραγματικότητας

Ένα smartphone, κερδίζει ο τυχερός του διαγωνισμού της Artelot Media και του Δήμου Κατερίνης μέσω της συμμετοχής του στην εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας, που είχε τεθεί σε λειτουργία κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Η ηλεκτρονική κλήρωση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης «δια χειρός» του Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου, παρουσία του εκπροσώπου της Artelot Media Παναγιώτη Μελιάδη και της αντιδημάρχου Τουρισμού Μαρίας Τερζίδου. Χορηγός του δώρου ήταν το κατάστημα «Γερμανός» στην Κατερίνη και ο Θεοφάνης Τερζόπουλος.

Οι ιστορίες επαυξημένης πραγματικότητας φιλοξενήθηκαν για πρώτη φορά στην Κατερίνη, σε 6 κεντρικά σημεία της πόλης. Ο χρήστης της εφαρμογής συμμετείχε στην κλήρωση, αναρτώντας τη δική του ιστορία, αφού είχε φωτογραφηθεί σε μια από τις ιστορίες της Artelot και ακολουθώντας τα @artelot.app και @experience.katerini στο Instagram.
Ο τυχερός του διαγωνισμού θα παραλάβει το δώρο του τις προσεχείς ημέρες και αφού ενημερωθεί από τους διαχειριστές του experience.katerini

Τι είναι η Artelot;
Η «Artelot» είναι εφαρμογή κινητών τηλεφώνων διαθέσιμη για λογισμικά iOS που συνδυάζει την τεχνολογία της Επαυξημένης Πραγματικότητας (Augmented Reality – AR) με το Storytelling και την ψηφιακή τέχνη.

Οι χρήστες επισκέπτονται τα σημεία που υποδεικνύονται με κόκκινη ένδειξη στον χάρτη της εφαρμογής και πατώντας το κουμπί ‘Explore’ διαβάζουν μία ιστορία με επιλεγμένη σημασιολογία (βλ. ‘Break the Silence’ installation για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών).

Στη συνέχεια, πατώντας το κουμπί ‘View in AR’ βλέπουν τους χαρακτήρες της ιστορίας να στέκονται μπροστά τους από την κάμερα του τηλέφωνου τους και τους δίνεται η ευκαιρία να φωτογραφηθούν μαζί τους ή να τους τοποθετήσουν στο χώρο γύρω τους.