Free cookie consent management tool by TermsFeed Κατασκευή Αποχέτευσης Ακαθάρτων Οικισμού Σβορώνου – OlymposPress.gr

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Μία ακόμα σημαντική εξέλιξη στην κατεύθυνση προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και βελτίωσης της καθημερινής ζωής των πολιτών αποτελεί η κατασκευή ενός σύγχρονου συστήματος αποχέτευσης ακαθάρτων στον Σβορώνο. Οι εργασίες εκτελούνται πλέον με ταχύτατους ρυθμούς, καθώς λύθηκαν όλα τα διαδικαστικά ζητήματα που είχαν προκύψει με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη» και εντός των επόμενων δυο μηνών αναμένεται να γίνουν οι πρώτες συνδέσεις.


Αστέριος Μπουσνάκης: «Εντός των επόμενων δύο μηνών η σύνδεση στον Σβορώνο»

 Αναφερόμενος στην συνέχιση των εργασιών στο Σβορώνο ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Αστέριος Μπουσνάκης σημειώνει: «Τα έργα προχωρούν πλέον με γοργούς ρυθμούς μετά από 15 μήνες διακοπής των εργασιών στο Σβορώνο, λόγω διαδικαστικού ζητήματος με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη»Τελικά λύθηκαν όλα αυτά τα προβλήματα και το συγκεκριμένο τμήμα του έργου αναμένεται να αποπερατωθεί. Ήταν το πρώτο έργο των αποχετεύσεων από την σειρά των οικισμών του Δήμου Κατερίνης και πλέον μέσα σε δυο μήνες ευελπιστούμε να μπορέσουμε να έχουμε την πρώτη σύνδεση στον Σβορώνο, ενώ πολύ σύντομα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία και το αντλιοστάσιο στην περιοχή της Ανδρομάχης. Σε συνεννόηση με τον διευθυντή του ΕΠΠΕΡΑΑ τον κο Μαμαλούγκα  και αφού πραγματοποίησε την επιτόπια αυτοψία το επιτελείο των Αθηνών, είμαστε έτοιμοι να δημοπρατήσουμε και το επόμενο τμήμα του έργου, το οποίο είναι εκτός αυτής της εργολαβίας και αφορά την οδό Αγίου Αντωνίου, τις «Κορδέλες» και το «Προσήλιο». Είμαστε έτοιμοι να παραδώσουμε αυτό το έργο μετά από πολύ σκληρές προσπάθειες της διοίκησης της ΔΕΥΑΚτου Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη και σε συνεργασία με την Διοίκηση του ΕΠΠΕΡΑΑ και τον αναπληρωτή υπουργό κο Καλαφάτη φτάσαμε στο σημείο να είμαστε βέβαιοι ότι θα ολοκληρωθεί επιτέλους το έργο».

 Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ Αντώνης Παπαγιαννούλης τονίζει: «Η διαπραγμάτευση με το ΕΠΠΕΡΑΑ ήταν δύσκολη και επίπονη. Καταφέραμε όμως με την συνδρομή του Δημάρχου Κατερίνης να διεκπεραιώσουμε όλες τις εκκρεμότητες για να ολοκληρωθεί το έργο σε σύντομο χρονικό διάστημα. Είμαστε όλοι πάνω στο έργο, ξεπεράσαμε τα εμπόδια και προχωράμε με εντατικούς ρυθμούς».

 Αξίζει να σημειωθεί, ότι, η αποχέτευση ακαθάρτων του οικισμού Σβορώνου έχει προϋπολογισμό 2.500.000 ευρώ, ενώ παράλληλα, με την ολοκλήρωση των ακόλουθων έργων θα έχει καλυφθεί το 90% των αναγκών της Κατερίνης:

Η αποχέτευση ακαθάρτων οικισμού Άνω Αγίου Ιωάννη με προϋπολογισμό 1.150.000 και η αποχέτευση ακαθάρτων οικισμού Νεοκαισάρειας με προϋπολογισμό 1.500.000 ευρώ, έργα που έχουν αποπερατωθεί.

Το έργο του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στον οικισμό της Γανόχωρας ως γνωστόν ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, συνολικού προϋπολογισμού 1.623.600,00 ευρώ με το ΦΠΑ ,το οποίο ολοκληρώθηκε και έγιναν ήδη οι πρώτες συνδέσεις.

 Η αποχέτευση οικισμού Τ.Κ.Κ. Αγίου Ιωάννη-Ν.Τραπεζούντας με προϋπολογισμό 4.380.000 ευρώ, έργο που βρίσκεται υπό κατασκευή και θα έχει παραδοθεί έως τα τέλη του 2014.

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.