Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
31-01-2022

Καλαμαριά – Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη»: Η Πολυτονική Ορχήστρα Κατερίνης ενθουσίασε στη συναυλία – αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή

Aφιέρωμα στον συνθέτη Σταύρο Κουγιουμτζή, παρουσίασε το βράδυ της περασμένης Κυριακής, στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη», το πλήρες σχήμα της Πολυτονικής Ορχήστρας Κατερίνης. Η συναυλία-αφιέρωμα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο απόδοσης τιμής του Δήμου Καλαμαριάς στον συνθέτη που συνέδεσε τη ζωή του με την περιοχή, ενώ πέρα από τη συναυλία, επικεντρώθηκε στη μετονομασία του θεάτρου «Οδού Χηλής» σε θέατρο «Σταύρου Κουγιουμτζή».
Στη διάρκεια της όμορφης μουσικής βραδιάς ακούστηκαν τριάντα αγαπημένα τραγούδια του συνθέτη, ενορχηστρωμένα από τον μαέστρο της ορχήστρας, Παναγιώτη Λυμπανοβνό και ερμηνευμένα από τους: Ζωή Ανδρικοπούλου, Κώστα Καψάλη, συνοδεία της Μικτής Χορωδίας Δήμου Καλαμαριάς και υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Κούκα.
Η υποδοχή της Πολυτονικής έγινε με ενθουσιασμό και συγκίνηση από το κοινό, ενώ ενίσχυσε την εξωστρέφεια της Ορχήστρας: οι μουσικοί της όλων των ηλικιών απέδειξαν την καλλιτεχνική τους ωριμότητα, ενώ έγιναν πρέσβεις του πολιτισμού που «παράγει» και μπορεί να «εξάγει» η πόλη μας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η σύζυγος του συνθέτη, Αιμιλία Κουγιουμτζή, και ο Γιώργος Νταλάρας, ενώ τον συντονισμό και την επιμέλεια του αφιερώματος είχε ο Θανάσης Γιώγλου. Τον Δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο εκπροσώπησαν ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) Γιάννης Νταντάμης και η αντιδήμαρχος Τουρισμού Μαρία Τερζίδου, οι οποίοι σε δηλώσεις τους συνεχάρησαν όλους τους συντελεστές της Πολυτονικής, που όπως είπαν: «διαχρονικά φέρουν στις αποσκευές τους ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του καλού ελληνικού τραγουδιού».
Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της Πολυτονικής, Αθανάσιος Κουστιάνης: «Η εμφάνιση αυτή της Πολυτονικής Ορχήστρας δεν θα είχε πραγματοποιηθεί χωρίς τον ζήλο και το μεράκι όλων των μελών της, καθώς και χωρίς την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση της δημοτικής αρχής της πόλης μας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στην Πρόεδρο των Δημοτικών Parking Κατερίνης Ασημίνα Πούλιου  για την παραχώρηση του λεωφορείου που μετέφερε όλα τα μέλη και τον εξοπλισμό τους στην Καλαμαριά. Τους ευχαριστούμε που στέκονται πάντα αρωγοί στην προσπάθειά μας. Επίσης, τα εύσημα πρέπει να αποδοθούν και στον Δήμαρχο Καλαμαριάς Ιωάννη Δαρδαμανέλη, την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Δήμου Καλαμαριάς, Βάσω Νικολέτου για την πρωτοβουλία, την εξαιρετική οργάνωση και τη ζεστή φιλοξενία».