Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
29-09-2021

Καινοτόμες εφαρμογές & εργαλεία διαχείρισης στην καθαριότητα των πόλεων
– Ανταλλαγή απόψεων και τεχνογνωσίας μεταξύ των Αντιδημάρχων Καθαριότητας των Δήμων Κατερίνης & Θεσσαλονίκης

Καινοτόμες εφαρμογές και εργαλεία διαχείρισης αστικού περιβάλλοντος, δυνατότητες ανάπτυξης δράσεων γύρω από την καθαριότητα, ανακύκλωση και ορθολογική χρήση των οικιακών απορριμμάτων τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε στον Δήμο Θεσσαλονίκης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Κατερίνης Κώστας Γραμματικόπουλος με τον Αντιδήμαρχο Ανακύκλωσης & Καθαριότητας Θεσσαλονίκης Νικόλαο Ζεϊμπέκη. Στην επίσκεψη συμμετείχαν και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Κατερίνης.
«Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα θετικό  κλίμα και η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα λειτουργίας της αυτοδιοίκησης και αρμοδιοτήτων των Δήμων στον τομέα καθαριότητας, όσο και σε επιμέρους θέματα αναπτυξιακής προοπτικής, ανταλλαγής τεχνογνωσίας, τεκμηριωμένης γνώσης» σημείωσε σε δήλωσή του ο κος Γραμματικόπουλος.
«Ανταλλάχθηκαν απόψεις για μία σειρά θεματικών ενοτήτων που αφορούν τον τομέα ευθύνης μας, καθώς και  για τη συντονισμένη προσπάθεια που καταβάλλουμε και οι δύο δήμοι στον τομέα της ανακύκλωσης. Είναι δουλειά όλων μας να αντιληφθούμε πόσο σημαντικό είναι να ευαισθητοποιηθούμε σε θέματα διαχείρισης στερεών αποβλήτων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης, ο οποίος εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τον κο Ζεϊμπέκη για την εγκάρδια υποδοχή και συνεργασία.
Τέλος, όπως επισημάνθηκε η βελτίωση όλων των παραμέτρων για τη διαχείριση και για την αποκομιδή των αποβλήτων και των απορριμμάτων γενικότερα και κυρίως η προώθηση της ανακύκλωσης, συνιστούν προτεραιότητα, καθώς βασικός στόχος είναι η εξυπηρέτηση των δημοτών στην καθημερινότητά τους.