Free cookie consent management tool by TermsFeed Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων – Δήμου Κατερίνης: Καθημερινή Κοινωνική Φροντίδα & Δημιουργική απασχόληση – OlymposPress.gr
Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
30-01-2024

Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων – Δήμου Κατερίνης:
Καθημερινή Κοινωνική Φροντίδα & Δημιουργική απασχόληση

– Σάββας Καρυπίδης: Η Τρίτη Ηλικία μας αφορά όλους

Συνάντηση εργασίας στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου Κατερίνης, με το προσωπικό και τους ωφελούμενους του ΚΗΦΗ είχε σήμερα, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Σάββας Καρυπίδης.

Συγκεκριμένα, ο αντιδήμαρχος με αφορμή και την έναρξη εντός του Φεβρουαρίου των τμημάτων νοητικής ενδυνάμωσης ηλικιωμένων (στο ΚΑΠΗ και στο ΚΗΦΗ) συνομίλησε με τα στελέχη του ΚΗΦΗ για τη λειτουργία, τα προγράμματα, τις προτεραιότητες και τους στόχους του Κέντρου. Επιπλέον, τονίσθηκε η παροχή ποιοτικής και οργανωμένης κοινωνικής φροντίδας σε ηλικιωμένους, οι οποίοι δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν, ενώ δεν υφίσταται και η δυνατότητα καθημερινής υποστήριξης από το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος χαιρέτισε και συνομίλησε με τους ωφελούμενους, αντάλλαξε απόψεις για την καθημερινότητά τους στο ΚΗΦΗ, ενώ όπως σημείωσε: «Η Τρίτη ηλικία μας αφορά όλους. Στο πλαίσιο αυτό, διαρκής προτεραιότητα του Δημάρχου, Ιωάννη Ντούμου και της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας – μέσω και του ΚΗΦΗ – είναι η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των εξυπηρετούμενων ηλικιωμένων. Στο έργο αυτό, με το οποίο στηρίζονται ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας, πολύτιμη είναι η συμβολή των στελεχών του Κέντρου».

Όπως είναι γνωστό, το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, το οποίο στεγάζεται σε εγκαταστάσεις δίπλα από τον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους, στο Σιδηροδρομικό Σταθμό παρέχει υπηρεσίες ημερήσιας φιλοξενίας καθημερινά (Δευτέρα έως Παρασκευή 07:00 π.μ. έως 15:00), σε 15 συμπολίτες μας. Πιο συγκεκριμένα παρέχει: πρωινό γεύμα, νοσηλευτική φροντίδα, συνταγογράφηση φαρμάκων, φροντίδα για την ικανοποίηση πρακτικών αναγκών διαβίωσης, ατομική υγιεινή, προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, προγράμματα ανάπτυξης λειτουργικών και κοινωνικών δεξιοτήτων κ.α.

Η κοπή πίτας

Επιπλέον, στη διάρκεια της συνάντησης έγινε και η κοπή της πίτας για το 2024, όπου ανταλλάχθηκαν ευχές με το προσωπικό και τους ωφελούμενους, για καλή και δημιουργική χρονιά, με υγεία. Την πίτα ευλόγησε ο εφημέριος του Ι. Ναού Αγίου Χαραλάμπους, π. Κυριάκος Κοκελίδης, ενώ στις τυχερές που βρήκαν το φλουρί δόθηκε συμβολικό δώρο. Αναμνηστικά δόθηκαν σε όλους τους ωφελούμενους.

Το στελεχιακό δυναμικό του Κέντρου απαρτίζουν 4 άτομα (1 νοσηλεύτρια, 2 κοινωνικοί φροντιστές, βοηθητικό προσωπικό). Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο: 23510 20095.

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.