Free cookie consent management tool by TermsFeed Ι. Ντούμος: Όντως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Πολύ κοντά! – OlymposPress.gr
Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
06-03-2024
Ι. Ντούμος: Όντως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Πολύ κοντά!
Όντως «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια», κύριοι της παράταξης «ΕΚΚΙΝΗΣΗ» και σε ό, τι αφορά την ανακοίνωσή σας για το όραμα της νέας Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Κατερίνης, αποτυπώνει την προχειρότητα, την παντελή έλλειψη γνώσης και τις ανακρίβειες στοιχείων και γεγονότων, η οποία άλλωστε χαρακτήρισε το σύνολο της θητείας σας. Αρχικά να τονίσω ότι απαντώ στην πρώτη σας ανάρτηση που αποσύρατε άρον – άρον και όχι σε αυτήν, στην οποία  ματαίως προσπαθείτε να διορθώσετε τα αδιόρθωτα. Παρότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου, αφού η κάθε μέρα στον Δήμο, εδώ και  2 μήνες, κρύβει για τη διοίκησή μας οδυνηρές εκπλήξεις και προκειμένου να γνωστοποιήσω στους συμπολίτες μου πραγματικά στοιχεία, έχω να επισημάνω τα εξής:
Όντως ο πρώτος αρχιτεκτονικός  διαγωνισμός προκηρύχθηκε την 1η Απριλίου 2019, με τη διαφορά όμως ότι τότε τον Δήμο δεν διοικούσε η παράταξη Κουκοδήμου, όπως ανακριβώς αναφέρετε, αλλά η προηγούμενη διοίκηση του Σάββα Χιονίδη.
Στις 15/07/2022 και όχι τον Φεβρουάριο του 2020 όπως υποστηρίζετε βραβεύτηκε η πρόταση που εισηγήθηκε και υπέβαλε το Τμήμα Προγραμματισμού σε πρόσκληση του “ΝΕW EUROPEAN BAUHAUS”.  Με τη διαφορά όμως ότι δεν έλαβε το Β’ Βραβείο, όπως ψευδώς ισχυρίζεστε, καθώς όλα τα βραβεία ήταν ισότιμα και διακρίθηκαν 20 προτάσεις μεταξύ των 80 που κατατέθηκαν.
Θέλετε μήπως με την ευκαιρία να μας πείτε τι έκανε η διοίκηση Κουκοδήμου από την έγκριση του πρακτικού της κριτικής επιτροπής του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού και μετά προκειμένου να ωριμάσει και υλοποιηθεί το έργο; Ποιες χρηματοδοτήσεις πήρε ή και ζήτησε; Θα σας απαντήσουμε εμείς και οι υπηρεσίες μας: απολύτως ΚΑΜΙΑ.
ΤΙ ΕΚΑΝΕ Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Η διοίκησή μας κινήθηκε ταχύτατα με την ανάληψη των καθηκόντων της και σε απόλυτη συνεργασία με την Ειδική Διαχειριστική Αρχή του προγράμματος Κεντρικής Μακεδονίας:
Στις 15/01/24 σε κοινή σύσκεψη με τη Διαχειριστική Αρχή, ζητήθηκε και συμφωνήθηκε η χρηματοδότηση για την εκπόνηση των μελετών και την ανάπλαση της Μ.Αλεξάνδρου και της πλατείας Ελευθερίας. Αμέσως ξεκίνησε η ηλεκτρονική διαβούλευση με τους πολίτες και στις 22/01/24 έγινε η δια ζώσης διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς.
Παράλληλα, το Τμήμα Προγραμματισμού του Δήμου μας, ολοκλήρωσε τη σύνταξη του φακέλου της Πρόσκλησης 655/20/02/2024, ο οποίος κατατέθηκε στις 28/02/24, στη Διαχειριστική Αρχή της ΠΚ Μακεδονίας, με την υποβολή της επικαιροποιημένης Στρατηγικής ΟΧΕ –  ΒΑΑ του Δήμου Κατερίνης, ενώ στις  29/02/2024 έλαβε έγκριση (αριθμ.πρωτ. 783). Έγκριση χρηματοδότησης: 5.592.000 ευρώ. Για του λόγου το αληθές θέτουμε στη διάθεση των πολιτών και κάθε ενδιαφερομένου όλα τα σχετικά έγγραφα.  
Κύριοι της παράταξης «ΕΚΚΙΝΗΣΗ, αυτή είναι η αλήθεια και το γνωρίζετε πολύ καλά. Δεσμευτήκαμε να λέμε αλήθειες στους πολίτες και αυτό πράττουμε. Είναι μικρόψυχο να μην χαίρεστε με την επιτυχία του Δήμου μας και με την προοπτική ανάπτυξης που αυτή συνεπάγεται. Η διοίκησή σας κρίθηκε στις πρόσφατες εκλογές και αποδοκιμάστηκε εμφατικά. Μαζί της αποδοκιμάστηκε και η τακτική της όξυνσης και της συνειδητής κακοποίησης της αλήθειας. Όσο πιο γρήγορα το αντιληφθείτε και αλλάξετε ρότα τόσο το καλύτερο!
Ιωάννης Ντούμος
Δήμαρχος Κατερίνης
Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.