Free cookie consent management tool by TermsFeed Ι. Ντούμος για την υπόθεση των λαμπτήρων παλιάς τεχνολογίας: «Δεν θα αφήσουμε να χαθεί ούτε ένα ευρώ για τους δημότες μας» – OlymposPress.gr
Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
31-01-2024

Ι. Ντούμος για την υπόθεση των λαμπτήρων παλιάς τεχνολογίας:
«Δεν θα αφήσουμε να χαθεί ούτε ένα ευρώ για τους δημότες μας»

– Μείζονος σημασίας υπόθεση που δεν έχει κλείσει για τον Δήμο Κατερίνης
– Φθηνή αντιπολίτευση από την παράταξη που δέσμευσε & καταχρέωσε τον Δήμο
«Το θέμα των λαμπτήρων παλιάς τεχνολογίας που προμηθεύτηκε η προηγούμενη Διοίκηση του Δήμου είναι μείζονος σημασίας που δεν έχει κλείσει για τον Δήμο μας. Με τους νομικούς μας συμβούλους παρακολουθούμε στενά την υπόθεση και σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα αφήσουμε να χαθεί ούτε ένα ευρώ για τους δημότες μας» ανέφερε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, ο Δήμαρχος, Ιωάννης Ντούμος.
Όπως τόνισε ο κ. Ντούμος, στο σύντομο χρονικό διάστημα από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Διοίκησης έχουν ξεκινήσει εξονυχιστικοί έλεγχοι στη σύμβαση που αφορά προμήθεια λαμπτήρων οδοφωτισμού μετά από τη δανειακή σύμβαση ύψους πέντε (5) εκατομμυρίων ευρώ που υπέγραψε η προηγούμενη Διοίκηση με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
«Ο πρώην Δήμαρχος όχι μόνο υπέγραψε τη σύμβαση αλλά, όπως ήδη γνωρίζετε, απαίτησε εσπευσμένα από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, λίγες μόνο ημέρες πριν από την αποχώρησή του από τον Δήμο, την καταβολή στον ανάδοχο, πέραν της προκαταβολής, το 50%, ήτοι δύο εκατομμύρια ευρώ, που είχε λάβει προεκλογικά δέκα μέρες πριν, και επιπλέον ποσοστό 20% της αξίας της σύμβασης, δηλαδή άλλες 900 και πλέον χιλιάδες ευρώ», αποκάλυψε ο Δήμαρχος.
Επιπλέον, ο κος Ντούμος για πρώτη φορά παρουσίασε τους ογκώδεις λαμπτήρες παλαιάς τεχνολογίας επισημαίνοντας ότι «ο καθένας τους ζυγίζει 18 κιλά που υποτίθεται, ότι πρέπει να τοποθετηθούν σε στύλο 9 μέτρων […].
Τέλος, ο Δήμαρχος απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση σημείωσε: «Κύριοι της «Εκκίνησης», προσπαθείτε να κερδίσετε τις εντυπώσεις με φθηνή αντιπολίτευση. Αφού δεσμεύσατε και καταχρεώσατε το δήμο με τις αποφάσεις σας, έρχεστε σήμερα να μας κουνήσετε και το δάχτυλο για τετελεσμένες διαδικασίες. Μας εγκαλείτε μάλιστα γιατί υπεγράφησαν τα εντάλματα για την προμήθεια των επαγωγικών λαμπτήρων, ενώ γνωρίζετε ότι η μη καταβολή του ποσού των 900 και πλέον χιλιάδων ευρώ, επισύρει τον κίνδυνο της παράβασης καθήκοντος για τον Δήμαρχο και τους εμπλεκόμενους υπηρεσιακούς παράγοντες». 

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.