Free cookie consent management tool by TermsFeed Θετική και με αυξητική τάση η έκκριση ιικού φορτίου, στα λύματα της Κατερίνης – OlymposPress.gr
Δήμος Κατερίνης
Γραφείο Τύπου
25/08/2021

Θετική και με αυξητική τάση η έκκριση ιικού φορτίου, στα λύματα της Κατερίνης

«Ανησυχητικά» είναι τα αποτελέσματα των αναλύσεων στα λύματα του Βιολογικού Σταθμού Κατερίνης, ως προς την παρουσία του ιού SARS-CoV-2. Αυτό προκύπτει από τις πρόσφατες αναλύσεις δειγμάτων που διενήργησε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Εργαστήριο Φαρμακολογίας Τμήμα Φαρμακευτικής – Εργαστήρια Βιολογίας Ανάπτυξης και Γενικής Μικροβιολογίας, Τμήμα Βιολογίας).
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στα συμπεράσματα της έκθεσης που παρέδωσε το ΑΠΘ στον Δήμο Κατερίνης: «Στα δείγματα που εξετάσαμε έως τώρα παρατηρείται θετικότητα ως προς την παρουσία του ιού SARS-CoV-2.»
Η δειγματοληψία αφορά την περίοδο 10 με 13 Αυγούστου 2021. Να σημειωθεί ότι οι αναλύσεις των λυμάτων του Βιολογικού Καθαρισμού Κατερίνης για την ανίχνευση του ιού SARS-CoV-2 , ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2020.
Η έρευνα στα λύματα που δέχεται ο βιολογικός καθαρισμός Κατερίνης, διεξάγεται μετά από πρωτοβουλία του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του ΔΙΠΑΕ που εδρεύει στην πόλη μας και σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία τον Δήμο Κατερίνης και τη ΔΕΥΑΚ.

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.