Free cookie consent management tool by TermsFeed Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης – OlymposPress.gr
Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης
  Η μαγεία και η γλυκιά μελωδία των Χριστουγέννων διανθίζονται πάντα από τις  εικόνες, αισθήσεις και αναμνήσεις, συναισθήματα που αποπνέει εκ των πραγμάτων η πιο αγαπημένη περίοδος των παιδιών.
  Το κλίμα αυτό το χάρισαν απλόχερα οι μαθήτριες και οι μαθητές του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, το πρωινό της Πέμπτης 21 Δεκεμβρίου 2023 στην φετινή Χριστουγεννιάτικη γιορτή του εκπαιδευτηρίου που φιλοξενήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης.
  Με την καθοδήγηση του διδασκαλικού προσωπικού του σχολείου, τα παιδιά της Β´ και Γ´ τάξεων αναβίωσαν θεατρικά δρώμενα όπως «Χριστός γεννάται, δοξάσατε», «ο Αϊ Βασίλης κινδυνεύει», ενώ ακούστηκαν Κάλαντα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς από τη σχολική χορωδία.
  Στη συνέχεια οι μαθήτριες και οι μαθητές των Ε´ , Στ´ και Α´ τάξεων απέδωσαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδα στα γερμανικά, γαλλικά και αγγλικά, ενώ απονεμήθηκαν και τα αναμνηστικά διπλώματα στα παιδιά της Ε΄ τάξης που συμμετείχαν με επιτυχία στον πρόσφατο διαγωνισμό ζωγραφικής «Η Ευρώπη στο σπίτι μας».
  Ως είθισται από μια τέτοια γιορτή είναι αδύνατο να απουσιάζει ο τροφοδότης των παιδιών, ο Αϊ Βασίλης, ο οποίος με το τέλος της εκδήλωσης τους διένειμε σοκολατένια δώρα.
  Προλογίζοντας την γιορτή, η διευθύντρια του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, Σοφία Αργυροπούλου, υποδέχθηκε τους γονείς και κηδεμόνες και επισήμανε πως η κοινή προσπάθεια μαθητών και εκπαιδευτικών φέρνει πάντα τα καλύτερα αποτελέσματα έτσι ώστε το σχολείο να ανοίγει στην κοινωνία και να συμβάλει με τις δράσεις του στη διαμόρφωση ενός υγιούς εκπαιδευτικού περιβάλλοντος.    
  Ακολούθησε η αναφορά της υπεύθυνης σχολικών δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, Μαργαρίτας Αμανατίδου, η οποία μετέφερε  το χαιρετισμό, αλλά και τις ευχές  της διευθύντριας , Παρθένας Τριανταφυλλίδου, τονίζοντας: «Τα Χριστούγεννα φέρνουν το μήνυμα της ανιδιοτελούς προσφοράς και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο.  Οι εκπαιδευτικοί, με αρωγούς και συνοδοιπόρους πάντα του γονείς και κηδεμόνες προσπαθούν να εμφυσήσουν στις ψυχές των παιδιών τις έννοιες της αγάπης και της ευχαριστίας, της αλληλεγγύης και της συγνώμης, ώστε σαν ομάδα να προχωρήσουμε μπροστά.
  Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές-μαθήτριες μας για τις πολύ ωραίες θεατρικές παραστάσεις τους , την χορωδία που με τα τραγούδια της έντυσε μουσικά την γιορτή και όλους τους υπευθύνους της εκδήλωσης που μας χάρισαν το όμορφο αυτό πρωινό.»
  Με το τέλος της εκδήλωσης η κ. Αργυροπούλου, τόνισε: « Συγχαίρω και ευχαριστώ  το μουσικό του σχολείου μας  Δημήτριο Αποστολό καθώς και τις δασκάλες της Β´ τάξης, Αικατερίνη Μιχαλοπούλου και της Γ´ τάξης  Ιφιγένεια Δημάκη για την οργάνωση της γιορτής και την υλοποίηση των θεατρικών δρώμενων, με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού θεατρικής αγωγής του σχολείου μας  Ευαγγελία Αμπεριάδου καθώς και της πληροφορικού  Βάια Τύρελη. Συγχαρητήρια επίσης στις ξενόγλωσσες εκπαιδευτικούς  Ελένη Συμεωνίδου και  Αντιγόνη Κουτσιούκη.
  Χρόνια πολλά, χαρούμενα Χριστούγεννα, ευτυχισμένη και παραγωγική νέα χρονιά με πρόοδο και επιτυχίες.»

Ρεπορτάζ: Περικλής Χατζηγιάννης
Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.