Free cookie consent management tool by TermsFeed Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΜΙΧΟΥ – OlymposPress.gr
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΜΙΧΟΥ
  Την περασμένη  εβδομάδα συνεχίστηκαν οι πολιτικές δραστηριότητες της πρώην Βουλευτή Πιερίας και εκ νέου υποψήφιας στις εκλογές της 21 Μαΐου 2023, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μαρίας Μίχου.
  Στην ιερή πόλη των αρχαίων Μακεδόνων, το Δίον, την Τρίτη 4 Απριλίου 2023, η κ. Μίχου αναπτύσσοντας την πολιτική της ομιλία με τα θέματα που απασχολούν την Ελληνική κοινωνία αλλά και συζητώντας με τους συμπολίτες μας εφ΄ όλης της ύλης, στάθηκε με έμφαση στα ζητήματα της περιοχής όπως η παραγωγή και διακίνηση του ακτινιδίου και των σταφυλιών, αλλά και τα καθοριστικής σημασίας της καθημερινότητας όπως η ακρίβεια και τα προβλήματα των νέων με το δυσοίωνο μέλλον τους από την υψηλή ανεργία και την οικονομική δυσπραγία.
  Την Πέμπτη 6-4-2023 η κ. Μίχου πραγματοποίησε πολιτική ομιλία στην Καλλιθέα, ανέπτυξε τις θέσεις της Δημοκρατικής Παράταξης εν όψει των επικείμενων εκλογών και μέσα από εποικοδομητικό διάλογο τοποθετήθηκε στα προβλήματα του παραλιακού διαμερίσματος της Κατερίνης, με αφήγημα τον τουρισμό, τις παροχές διευκόλυνσης στους επισκέπτες με τα αναγκαία πάρκινγκ στο παραλιακό μέτωπο, το ιδιαίτερης σημασίας πρόβλημα διάβρωσης των ακτών. Στα θέματα αγροτικού ενδιαφέροντος με τα οποία απασχολείται σημαντική μερίδα του πληθυσμού, η κ. Μίχου ενημερώθηκε και ανέπτυξε σειρά προτάσεων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ γύρω από το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής και τους τρόπους διάθεσης των προϊόντων.
  Την επόμενη ημέρα (7-4-2023) σε μια ακόμα περιοχή που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στην αγροτική παραγωγή, την Κονταριώτισσα, η ομιλία της πολιτικού και η επακολουθήσασα διαλογική συζήτηση κυμάνθηκε στις κυβερνητικές πολιτικές των δύο τελευταίων κυβερνήσεων που οδήγησαν στην απαξίωση της αγροτικής οικονομίας. Θέματα που αναδείχθηκαν στη συνάντηση, η ανεπαρκής ιατρική κάλυψη στο ιατρείο της περιοχής και η έλλειψη  υποδομών στην  περιοχή.
  Η αστυφιλία και η αστικοποίηση που οδηγούν στην μείωση των κατοίκων της υπαίθρου, μεταξύ των θεμάτων που κυριάρχησαν στις πολιτικές τοποθετήσεις της κ. Μίχου κατά τις επισκέψεις της και επαφές με τους κατοίκους των δημοτικών διαμερισμάτων (8-4-2023) του Αρωνά και της Λαγοράχης. Ακόμα, τα ζητήματα που εξετάστηκαν και αποτελούν πρώτη προτεραιότητα των παραπάνω περιοχών, είναι η ακρίβεια στις καθημερινές ανάγκες, το υψηλό κόστος αγροτικής παραγωγής, η απομείωση της αξίας του μόχθου της αγροτικής οικογένειας.
  Το μεγάλο κόστος στην καθημερινή διαβίωση αναδείχθηκε μεταξύ των θεμάτων στην συνάντηση με τους πολίτες της Καρίτσας που υλοποιήθηκε την Κυριακή 9 Απριλίου 2023. Μέσα από διαλογική συζήτηση εκφράστηκε η αγωνία των συμπολιτών μας στην ολοένα ανεξέλεγκτη ακρίβεια, καθώς επίσης η μη καταβολή των αποζημιώσεων στους παραγωγούς, το υψηλό κόστος παραγωγής, η ανεργία και το μέλλον της νέας γενιάς. Τόσο στην Καρίτσα όσο και σε όλες τις περιοχές της Πιερίας που επισκέφθηκε η κ. Μίχου, οι πολίτες εξέφρασαν την συμπάθεια και υποστήριξή στο πρόσωπο της, όσο και στην νικηφόρα πορεία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην προσεχή εκλογική διαδικασία.
  Επίσης το πρωί του Σαββάτου 8 Απριλίου 2023, η κ. Μίχου συμμετείχε στη σύσκεψη που πραγματοποίησαν τουριστικοί και ξενοδοχειακοί φορείς της Πιερίας για τα προβλήματα που προκύπτουν από τα πολλαπλά έργα που υλοποιεί η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου στην εθνική οδό στο ύψος της Πιερίας. Επισήμανε ότι επιβάλλονται άμεσες λύσεις γιατί η Πιερία οδηγείται σε οικονομικό μαρασμό, ενώ συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους στο ζωτικής σημασίας θέμα.
 
Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.