Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΚΑΙ Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΙΟΥ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
Μια ακόμα μεγάλη εμφάνιση της Ορχήστρας Νέων και της Χορωδίας του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου. Προσκεκλημένες αυτή τη φορά της οργανωτικής επιτροπής  του Παγκοσμίου Συνεδρίου Καρδιοχειρουργικής( 1st international MiECT Symposium), που πραγματοποιήθηκε από 13 έως 15 Ιουνίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσ/νίκης. Η Ορχήστρα Νέων και η Χορωδία Δίου κάλυψαν  το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της τελετής έναρξης των εργασιών του συνεδρίου.
Πεντακόσιοι περίπου καρδιοχειρουργοί από όλο τον κόσμο χειροκρότησαν  την ορχήστρα και τη χορωδία του Δίου, οι οποίες απέδωσαν με αριστουργηματικό τρόπο  συνθέσεις μεγάλων ελλήνων συνθετών.
Τα τραγούδια ερμήνευσαν η Φιλιώ Σέρβου, ο Αλέξης Ηλιάδης και η Όλγα Ζορμπά. Την μουσική επιμέλεια καθώς τη διεύθυνση της ορχήστρας και της χορωδίας είχε ο Νίκος Πατρής. 
Ο υπεύθυνος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, Γρηγόρης Παπαχρήστος, δήλωσε για τη συμμετοχή στο συνέδριο « Είναι μεγάλη τιμή να σε προσκαλούν  σε ένα παγκόσμιο επιστημονικό συνέδριο και να σε εμπιστεύονται να εκπροσωπήσεις μουσικά τη χώρα σου, μπροστά σε 500 επιστήμονες κορυφής από όλο τον κόσμο. Όλοι εμείς που εργαζόμαστε στο Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, αισθανόμαστε υπερηφάνεια για τα παιδιά μας και τον τόπο μας. Δεν νομίζω η Πιερία να έχει καλύτερο πρεσβευτή που να την προβάλει στην Ελλάδα και το εξωτερικό και μάλιστα αδαπάνως…»