Η ΜΥΡΑΝΤΑ ΠΑΠΠΑ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΨΕ
ΣΤΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
  Οι μαρτυρίες και η χαρτογράφηση των περιηγητών από τα μέσα του περασμένου αιώνα, η κοινωνία των πρώτων εποίκων, η εγκατάσταση των πληθυσμιακών στοιχείων της ενδοχώρας και αργότερα των προσφύγων από τις αλησμόνητες πατρίδες της Ανατολής, οι φαμίλιες και η βιωματική καθημερινότητα των πολιτών, αποτέλεσαν το περίγραμμα της εμπεριστατωμένης παρουσίας της διαχρονικότητας της Κατερίνης.
  Πλοηγός σε αυτό το ταξίδι των αναμνήσεων η εκπαιδευτικός και ερευνήτρια, Μυράντα Παππά, η οποία παρουσίασε το ιστορικό της πόνημα «Η Κατερίνη των γηγενών και των προσφύγων» στα μέλη του τοπικού παραρτήματος της διεθνούς οργάνωσης λεσχών LIONS.
  Το αφήγημα της κ. Παππά ξεδίπλωνε το μακρινό χτες, αποτύπωνε εικόνες των προ της απελευθέρωσης χρόνων, περνούσε στα δρώμενα της ελεύθερης πλέον Κατερίνης, στην εισροή των προσφύγων, στην πολεοδομική διαμόρφωση της πόλης, στις γειτονιές των αναμνήσεων, στην εμπορική και κοινωνική δραστηριότητα, στα απογραφικά στοιχεία των επί μέρους φυλετικών ταυτοτήτων του Ελλαδικού ιστού.
  Όλα αυτά είχαν την ευκαιρία να τα απολαύσουν  και εκ των πραγμάτων να σκιρτήσουν συναισθηματικά, να αναπολήσουν στιγμές του χθες, αλλά και να γίνουν ακόμα περισσότερο γνώστες του ριζικού μιας περιοχής που δικαίως χαρακτηρίζεται πόλη -μωσαϊκό από την πολυποικιλότητα των στοιχείων καταγωγής που την συγκροτούν.
  Τα ευχαριστήρια και τα εύσχημα, απέδωσε στην Μυράντα Παππά με το τέλος της παρουσίασης ο πρόεδρος του τμήματος Κατερίνης LIONS, Βασίλειος Καπετανάκης, πάντα τη συνοδεία του θερμού χειροκροτήματος όλων των παρευρισκομένων.
  Επίσης ο κ Καπετανάκης απένειμε στην ομιλήτρια το έμβλημα της οργάνωσης.
  Ανάλογα επαινετά σχόλια ανήκουν και στον γραφίστα, πτυχιούχο της σχολής καλών τεχνών του Ιόνιου Πανεπιστημίου και μεταπτυχιούχο των γραφικών τεχνών-πολυμέσα, αλλά και κάτοχο διπλώματος φωτογραφίας, Δημήτριο Γατσιό-Πεσερίδη, ο οποίος ετοίμασε και διαμόρφωσε το οπτικό υλικό της εκδήλωσης.
  Τίμησαν με την παρουσία τους διευθυντές και καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων.
  Η καθόλα ενδιαφέρουσα παρουσίασε πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του χώρου εστίασης «Πίτσα Τσουκαλάς»

Ρεπορτάζ: Περικλής Χατζηγιάννης