Η ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΟΥ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΙΩΝ
ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΙΤΡΟΣ
  Οι εορτές των Θεοφανίων και ο Καθαγιασμός των Υδάτων αποτελούν για την Ορθοδοξία κορυφαίες τελετές, όπου το θρησκευτικό συναίσθημα κορυφώνεται με παράλληλες αναβιώσεις πατροπαράδοτων εθίμων.
  Ανήμερα των Φώτων, της τόσο σημαντικής γιορτής του ελληνορθόδοξου εορτολογίου, η πρώην Βουλευτής Πιερίας και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μαρία Μίχου, παρέστη σε σειρά τελετών Αγιασμού των Υδάτων, συνεόρτασε και συνομίλησε με συντοπίτες, παρακολούθησε τα τελετουργικά των ημερών και αντάλλαξε τις δέουσες ευχές, γνωρίζοντας για μια ακόμα φορά την συμπάθεια και αποδοχή της κοινωνίας προς το πρόσωπό της.  
  Το πρωί της τρίτης και τελευταίας εορτής του Δωδεκαημέρου, την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023, στο δημοτικό διαμέρισμα του Λιτοχώρου αναβίωσε για μια ακόμα χρονιά το έθιμο των Σίχνων. Η κ. Μίχου ανάμεσα στους πιστούς που τίμησαν το έθιμο, αφού  εξέφρασε την  ικανοποίηση της για την μεγάλη συμμετοχή συμπολιτών μας, συνεχάρη τους διοργανωτές, ενώ επισήμανε την σημαντικότητα ανάλογων αναβιώσεων που αναμφίβολα συμβάλλουν στην διατήρηση της Ελληνικής συνοχής.
  Η παρουσία της κ. Μίχου στην έδρα του Δήμου Δίου-Ολύμπου ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στον Ορειβατικό Σύλλογο Λιτοχώρου. Του φορέα με την αξιέπαινη προσφορά στην Ελληνική ορειβασία και στην προστασία και κάθε είδους συνεισφορά  στον Όλυμπο και ευρύτερα.
  Το μεσημέρι της εορτής των Θεοφανίων, η πρώην Βουλευτής Πιερίας, τίμησε με την παρουσία της την Λιτανεία και την ρίψη του Σταυρού στην Παραλία Κατερίνης. Η τελετή στο δημοτικό διαμέρισμα της Παραλίας ήταν και φέτος περίλαμπρη με πολύ μεγάλη συμμετοχή πολιτών από την πρωτεύουσα της Πιερίας, αλλά και ευρύτερα.
  Το «καλή φώτιση», ήταν η ευχή της ημέρας που απηύθυνε και απεδέχθη η κ. Μίχου, ενώ επίσης οι ευχετήριες αναφορές προς το πρόσωπό της για κάθε δυνατή προσωπική και πολιτική επιτυχία, αποτέλεσαν το επιστέγασμα της κοινωνικής αποδοχής που γνώρισε στο περιθώριο του εορταστικού κλίματος.
  Την παραμονή των Θεοφανίων η πρώην Βουλευτής Πιερίας και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μαρία Μίχου, συνεχίζοντας την πολιτική της δράση, συναντήθηκε στο δημοτικό διαμέρισμα του Κίτρους του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού με στελέχη του Κινήματος. Παρουσία και του πρώην Δημάρχου, Ευάγγελου Λαγδάρη, ενημέρωσε τα κομματικά μέλη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και την πορεία προς την εκλογική διαδικασία, ανέλυσε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ  στα καίρια ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες και στάθηκε με έμφαση στο σημαντικό ζήτημα της άρδευσης στην βόρεια Πιερία, θέμα που έθεσε ο κ. Λαγδάρης.
  Ήταν κατά γενική ομολογία μια συνάντηση η οποία άφησε ένα θετικό αποτύπωμα.
 Εκτός  από όλα αυτά η ζωή έχει και λυπητερές στιγμές. Στην εξόδιο ακολουθία του πρώην Νομαρχιακού Συμβούλου και Κοινοτάρχη Αλωνίων, Ευθύμιου Κέρογλου, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023, η κ. Μίχου μέσα σε κλίμα συγκίνησης για την απώλεια του εκλιπόντος,  εκφώνησε τον επικήδειο λόγο εκ μέρους του Συνδυασμού «Νέα Πορεία» του Γιώργου Παπαθανασίου. Να είναι ελαφρύ το χώμα που σκεπάζει τον αείμνηστο άνθρωπο της αυτοδιοίκησης.