Free cookie consent management tool by TermsFeed Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ «ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ» ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΗΣ ΑΧΕΠΑ-ΕΛΛΑΣ – OlymposPress.gr
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ «ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ» ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΗΣ ΑΧΕΠΑ-ΕΛΛΑΣ
  Πιστή στην υπόσχεση που έδωσε η AHEPA HELLAS για ανταπόδοση της φιλοξενίας του Εθνικού συνεδρίου της στην πόλη και στο Δήμο Κατερίνης, προχώρησε σε παράδοση προς χρήση χώρου υγιεινής για τα ΑΜΕΑ στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης.
 Η σεμνή τελετή έλαβε χώρα την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023 με την τιμητική παρουσία του Κυβερνήτη Ελλάδας, Κωνσταντίνου Βαρσάμη, του αντίστοιχου Ευρώπης , Ιωάννη Μητρόπουλου καθώς και των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Περιφέρειας  Χρήστου Μπακούρου και Αργύριου Τσουνάκη, καθώς και του προέδρου του τμήματος της Καλαμάτας Σταύρου Χουσσέα.
  Ο πρόεδρος του τμήματος Κατερίνης «Ολύμπιος Ζευς» ΑΧΕΠΑ-ΕΛΛΑΣ, Δρ Παναγιώτης Ταρενίδης, παρουσία των μελών του τοπικού τμήματος,   καλωσορίζοντας και υποδεχόμενος τον Δήμαρχο Κατερίνης, Κωνσταντίνο Κουκοδήμο και τον Αντιδήμαρχο τεχνικών έργων, Ιωάννη Συμεωνίδη, προέβη στην παράδοση  προς χρήση μιας συμβολικής πρωτοβουλίας προσφοράς στους ανθρώπους των ειδικών αναγκών.
ΟΙ ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΕΙΣ
  Ο κ. Ταρενίδης, επισήμανε: «Κύριε Δήμαρχε. Στο περυσινό επετειακό συνέδριο των εκατό χρόνων της ΑΧΕΠΑ που φιλοξενήθηκε στην Κατερίνη με πρωτοφανή παρουσία συνέδρων από όλη τη χώρα, όπως είχαμε συμφωνήσει, από την πλευρά μας θα προχωρήσουμε σε μια συμβολική κίνηση για το Πνευματικό μας Κέντρο.
 Είναι αυτό που σας παραδίδουμε σήμερα, ένας χώρος υγιεινής για τα ΑΜΕΑ, ενέργεια που κάναμε πράξη εφορμούμενοι από ένα μέλος μας που μας γνωστοποίησε αυτή την ιδέα. Να είστε πάντα καλά και πάλι σας ευχαριστώ για την υποστήριξη σας.»
  Στην αντιφώνησή του ο κ. Κουκοδήμος, τόνισε: «Εμείς κάναμε το ελάχιστο. Η συμβολή η δική σας στα πεπραγμένα της πόλης και όλης της Ελλάδας είναι πολύ μεγάλη  και οφείλουμε  να συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό σας, σε κάθε πρωτοβουλία σας. Εγώ ζήτησα αγαπητέ Παναγιώτη να συνδιοργανώσουμε κάτι πιο μεγαλύτερο στην Κατερίνη. Ένα ευρωπαϊκό, συνέδριο ή προσυνέδριο της οργάνωσης με πολύ χαρά να το φιλοξενήσουμε. Και πάλι σας ευχαριστώ και συγχαρητήρια.»
ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ
 Με αφορμή την πρόταση του Δημάρχου Κατερίνης, ο Κυβερνήτης Ευρώπης, Ιωάννης Μητρόπουλος, παρεμβαίνοντας έκρινε θετική και ενδιαφέρουσα την πρόταση του κ. Κουκοδήμου. .
 Ο Κυβερνήτης της ΑΧΕΠΑ-ΕΛΛΑΣ Κωνσταντίνος Βαρσάμης, απευθυνόμενους σε όλους εξέφρασε την εύνοιά του για τις δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα και όχι μόνο που πραγματώνει το τμήμα «Ολύμπιος Ζευς» Κατερίνης, ευχήθηκε καλή χρονιά και συνέχεια ανάλογων δραστηριοτήτων.
 Ο κ. Βαρσάμης στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώτου ορόφου του Πνευματικού Κέντρου Κατερίνης, παρακολούθησε  τις εργασίες του «Ολύμπιος Ζευς» και παρουσίασε τον προγραμματισμό της ΑΧΕΠΑ-ΕΛΛΑΣ για το 2023. Το σώμα πέρα των άλλων μετά την εισήγηση του κ. Ταρενίδη, υποδέχθηκε και ενέταξε στο τμήμα Κατερίνης, πέντε  νέα επίλεκτα μέλη.
 Ακολούθησε γεύμα προς τιμή των νέων μελών  και των προσκεκλημένων αξιωματούχων όπου έγινε τιμητική απονομή πλακέτας στην κ. Νένα Μεϊμάρη για τη συνεχή πολύπλευρη στήριξη του τμήματος AHEPA KATERINI και η καθιερωμένη κοπή βασιλόπιτας με 4 τυχερούς.    Από τα μέλη ΑΧΕΠΑ  ο ταμίας  της Περιφέρειας Χρήστος Μπακούρος, από τους επισκέπτες ο κ. Δημήτριος Πλιάφας και από τις κυρίες η  Νένα Μεϊμάρη και η Γεωργία Μιχαήλ.  
 Τέλος ο Κυβερνήτης Ελλάδος παρέδωσε τιμητική πλακέτα στο μέλος  της AHEPA κ. Γεώργιο Κωνσταντόπουλο για την υποστήριξη του στο έργο της οργάνωσης .  

Ρεπορτάζ: Περικλής Χατζηγιάννης

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.