Free cookie consent management tool by TermsFeed Η Κατερίνη γνώρισε μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στην ιστορία της – Κώστας Κουκοδήμος: Κατερίνη, σ’ ευχαριστούμε! – OlymposPress.gr
Η Κατερίνη γνώρισε μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στην ιστορία της
Κώστας Κουκοδήμος:
Κατερίνη, σ’ ευχαριστούμε!
Ο Υφυπουργός  Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας, βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος, προλόγισαν τον Δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο.
Είχε παλμό, είχε πάθος, είχε πίστη για τη νίκη! Αυτές οι λέξεις περιγράφουν την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου στην πλατεία Ελευθερίας.
Μπροστά σε χιλιάδες δημότες της Κατερίνης, ο Κώστας Κουκοδήμος με μια ομιλία από καρδιάς, μίλησε στην ψυχή του Κατερινιώτη και έδωσε το σύνθημα της νίκης και το στίγμα της νέας θητείας που θα αλλάξει ριζικά το Δήμο μας και θα τον κρατήσει σε πορεία εξωστρέφειας και ανάπτυξης.
Ο Υφυπουργός  Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας, βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος, προλόγισαν τον Δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο. Παρόντες στην κεντρική του ομιλία ήταν και οι βουλευτές Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού, Ημαθίας Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Πιερίας Σπύρος Κουλκουδίνας, η Ολυμπιονίκης Τασούλα Κελεσίδου, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Πιερίας Μπάμπης Μπρουσκέλης, καθώς και ο τομεάρχης Νέας Δημοκρατίας για την Πιερία Λευτέρης Κλώνος.
Η εκδήλωση άνοιξε με τη Νατάσα Ράγιου δημοσιογράφο και πρώην βουλευτή της Ν.Δ
«Είναι στιγμές, στην πορεία κάθε ανθρώπου, που νιώθει γεμάτος. Από αγάπη, ευγνωμοσύνη, συγκίνηση. Σήμερα για μένα, είναι μια από αυτές τις στιγμές», είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Κουκοδήμος, συμπληρώνοντας: «νιώθω γεμάτος από την αγάπη και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου,  γιατί είναι εδώ σήμερα άνθρωποι από όλες τις περιόδους της ζωής μου,  της αθλητικής και πολιτικής μου διαδρομής. Είναι παλιοί συναθλητές μου, είναι πρώην συνάδελφοι μου στη Βουλή των Ελλήνων, είναι Υπουργοί που δουλέψαμε μαζί πολλά χρόνια. Είναι η ΕΚΚΙΝΗΣΗ, η δεύτερη οικογένειά μου,  που το 2019 με θωράκισε και μου έδωσε τη δύναμη για να υπηρετήσω το δήμο και τους δημότες του. Είναι ακόμη, οι στενοί μου συνεργάτες, είναι η οικογένειά μου, η γυναίκα και τα παιδιά μου, είναι η μητέρα μου. Είναι οι φίλοι μου, είναι όλοι οι άνθρωποι μου! Νιώθω λοιπόν πολύ τυχερός και ευγνώμων για αυτή τη στιγμή.»
Πετύχαμε όλους τους στόχους
Στη συνέχεια ο κ. Κουκοδήμος έκανε λόγο για 4 χρόνια σκληρής δουλειάς, που «πάρα το γεγονός ότι τα δυο πρώτα χρόνια βρεθήκαμε όλοι σε συνθήκες απομόνωσης,  “κλεισμένοι” σε σπίτια και γραφεία, στον δήμο της Κατερίνης βρήκαμε την ευκαιρία να δουλέψουμε συστηματικά, να γνωρίσουμε ακόμη καλύτερα τον τρόπο λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης και μάλιστα σε συνθήκες κρίσης. Και τα καταφέραμε, πετύχαμε ολους τους στόχους μας. Πετύχαμε το μεγαλύτερο στοίχημα από όλα, που ήταν να βγάλουμε το δήμο από την οικονομική ασφυξία και να φέρουμε επιτέλους  τα οικονομικά του δήμου μας σε ισορροπία .»
«Σήμερα ο Δήμος μας στέκεται στα πόδια του, ισάξιος με άλλους δήμους και όχι φτωχός συγγενής», είπε ο κ. Κουκοδήμος συμπληρώνοντας πως σήμερα ο δήμος μας είναι ισότιμος συνομιλητής και συνεπής εταίρος, που όλοι τον αντιμετωπίζουν με σεβασμό.
Ο δήμαρχος Κατερίνης επικέντρωσε «σε αυτά που έρχονται και θα φέρουν τη μεγάλη ανάπτυξη. Είναι έργα ύψους 80 εκ. ευρώ. 50 εκ.  από διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα και 30 εκ. ευρώ σε προτάσεις που για να ξεκινήσουν απομένει η υπογραφή τους από τους αρμόδιους υπουργούς.
Συνεχίζοντας την ομιλία του ο κ. Κουκοδήμος ανέφερε: «Υπηρέτησα με συνέπεια και υπευθυνότητα τους πολίτες της Πιερίας ως βουλευτής. Πριν από 4 χρόνια,  αποφάσισα να «κλείσω» την πόρτα της Βουλής και να κάνω  το επόμενο  μου βήμα. Δεν ήταν απόφαση στιγμής. Ήταν μια σημαντική και συνειδητή επιλογή, να διαθέσω τις γνώσεις, την εμπειρία 20 ετών και όλα όσα πέτυχα με την κοινοβουλευτική μου πορεία και να ανταποδώσω στον τόπο μου.
Ήξερα πολύ καλά πως η διαδρομή μου στην κεντρική πολιτική σκηνή θα αποτελούσε ένα ισχυρό εφόδιο για να προσφέρω ακόμη περισσότερα στο Δήμο Κατερίνης, τον τόπο μου.  Δεν ξύπνησα ένα πρωί και αποφάσισα να ασχοληθώ με την πόλη, ούτε ήρθα ουρανοκατέβατος για να ασχοληθώ με το Δήμο Κατερίνης.  Ήμουν, είμαι και θα είμαι εδώ, ζω εδώ, εδώ μεγαλώνουν τα παιδιά μου.
Ο δήμαρχος Κατερίνης, τόνισε πως έχει εμπιστοσύνη στους συμπολίτες του ότι δεν θα επιτρέψουν να γυρίσει η πόλη στο παρελθόν.  «Έχουν βαθιά επίγνωση της ευθύνης που φέρει η ψήφος τους. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο Δήμος χρειάζεται ανθρώπους που γνωρίζουν την πόλη και τα χωριά του. Ο Δήμος χρειάζεται ανθρώπους που ξέρουν να διεκδικούν, να διοικούν και να απαιτούν. Ο Δήμος χρειάζεται ανθρώπους που αγαπούν κάθε γειτονιά, κάθε χωριό, κάθε οικισμό αυτού του Δήμου. Ο Δήμος χρειάζεται ανθρώπους με δυνατή φωνή. Δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω.»
Στη «λάσπη» απαντάμε με αλήθεια
Λίγο πριν την ολοκλήρωση της ομιλίας με την παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, ο δήμαρχος Κατερίνης αναφέρθηκε και στον πόλεμο λάσπης που δέχεται ο ίδιος και οι συνεργάτες του στην ΕΚΚΙΝΗΣΗ, λέγοντας: «Οι φίλοι και οι συνεργάτες, μού ζήτησαν σήμερα να απαντήσω στη λάσπη που δεχθήκαμε, μήνες τώρα! Στις ύβρεις και στις υποτιμητικές αναφορές των αντιπάλων μας, στα ψεύδη και στις ανυπόστατες καταγγελίες.
Αποφάσισα να μην το κάνω, γιατί ξέρω πολύ καλά ότι η αλήθεια είναι πιο δυνατή από το ψέμα, το φως πιο δυνατό από το σκοτάδι. Είμαι ένας περήφανος Δήμαρχος στην πιο όμορφη πόλη του κόσμου. Αυτή είναι η αλήθεια μου! Μαζί τα καταφέραμε! Μαζί συνεχίζουμε! Σας ευχαριστώ που είστε σήμερα εδώ!», κατέληξε ο Κώστας Κουκοδήμος αποσπώντας το πιο θερμό χειροκρότημα της βραδιάς, η οποία σηματοδοτεί τη μεγάλη νίκη στις κάλπες της Κυριακής. 
Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.