Free cookie consent management tool by TermsFeed Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΜΙΧΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ – OlymposPress.gr
Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
 ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΜΙΧΟΥ
ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
  Ολοκληρώνοντας τον κύκλο των ενημερωτικών επαφών με τους Δημάρχους της Πιερίας, η πρώην και εκ νέου υποψήφια Βουλευτής Πιερίας, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μαρία Μίχου, συναντήθηκε την Τετάρτη 3 Μαΐου 2023 με τον Δήμαρχο Πύδνας-Κολινδρού, Αναστάσιο Μανώλα.
  Υποδεχόμενος την κ. Μίχου, ο κ. Μανώλας αφού εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την παρουσία της πολιτικού, γνωστοποίησε τα καίρια και χρονίζοντα ζητήματα που απασχολούν τον βόρειο Δήμο της Πιερίας, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα ισότιμης αντιμετώπισης της πολιτείας στον μικρότερο πληθυσμιακά Δήμο του νομού, με τις γνωστές ιδιαιτερότητες της περιοχής.
  Το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Δημοτική Αρχή είναι η ελλιπής υδροδότηση, οφειλόμενη τόσο στο παλαιό δίκτυο όσο και στο περιορισμένο όγκο των υδάτων, αλλά και στο εξ ίσου σημαντικό που είναι και το αρδευτικό, πρόβλημα που καθιστά δύσκολη την αγροτική παραγωγή.  Όπως τόνισε ο κ. Μανώλας η πρόσφατη τοποθέτηση δεξαμενής στην Σφενδάμη συνέβαλε στην μερική  επίλυση της υδροδότησης του δημοτικού διαμερίσματος.
 Στο θέμα του Βιοτεχνικού Πάρκου Αιγινίου, ο Δήμαρχος ανέφερε την γραφειοκρατική διαδικασία του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου που λειτουργεί αποτρεπτικά στην υλοποίηση του έργου, ενώ για το Πολιτιστικό Κέντρο Κολινδρού επισήμανε την αναγκαιότητα παρεμβάσεων για να προσφέρει με σύγχρονα μέσα υψηλής ποιότητας πνευματικές παραγωγές.
  Η ύπαρξη των διοδίων της εθνικής οδού στο ύψος του Αιγινίου, αποτελεί αποτρεπτική παράμετρο στις μετακινήσεις των πολιτών, επιβαρύνει τις δημοτικές οδούς μιας και πολλά οχήματα διέρχονται και κινούνται από την παλαιά εθνική οδό, προκαλώντας φθορές στο οδικό δίκτυο και με ορατούς τους κινδύνους τροχαίων ατυχημάτων.
  Στάθηκε με ιδιαίτερη έμφαση στα λειτουργικά θέματα του ΕΠΑΛ Αιγινίου με τις απαραίτητες αναγκαίες παρεμβάσεις στις υποδομές του σχολείου, αλλά και τον περιορισμό των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων ως απόρροια των υπαρχόντων ολιγομελών τμημάτων.
  Από την πλευρά της η κ. Μίχου, τόνισε την σοβαρότητα του ζητήματος ύδρευσης-άρδευσης που χρόνια ταλανίζει το Δήμο Πύδνας-Κολινδρού, πρόβλημα που προσβάλλει μια σύγχρονη και ευνομούμενη πολιτεία, με το δεδομένο ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό και έτσι πρέπει να παραμείνει παρά τις πρόσφατες επιλογές ιδιωτικοποίησης της Κυβέρνησης.
  Η γεωργία, η κτηνοτροφία και η αλιεία που αποτελούν τις βασικές ασχολίες των κατοίκων της περιοχής, όλοι γνωρίζουμε είπε η κ. Μίχου αφέθηκαν στην τύχη τους καθιστώντας δύσκολη την καθημερινή επιβίωση. Οι αυξήσεις στις τιμές των αγροτικών εφοδίων και των καυσίμων, η  ανοδική πορεία των τιμών στην ενέργεια και η ακρίβεια  οδήγησαν την χώρα μας στο μαρασμό και στην απελπισία των πολιτών.
  Ο πολιτικός μου χώρος, η Δημοκρατική Παράταξη, ανέφερε η κ. Μίχου με τις διαχρονικές και ρηξικέλευθες αλλαγές συνέβαλε στην ανάπτυξη και προκοπή του τόπου. Το ΠΑΣΟΚ το ίδιο θα πράξει και τώρα, πάντα με  την ψήφο του Ελληνικού λαού, ο οποίος στις 21 Μαΐου 2023  είναι καιρός να περιθωριοποιήσει τις παρωχημένες πολιτικές.
  Η κ. Μίχου αφού ευχαρίστησε τον κ. Μανώλα για την  εποικοδομητική συνάντηση καθώς και το πολύ καλό κλίμα στη  διάρκεια της ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων , δήλωσε την  υποστήριξή της στις πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής.
  Τόνισε ότι την βόρεια Πιερία με την ιστορική της διαδρομή, τον αρχαιολογικό πλούτο, την παραγωγική γη, το παραλιακό μέτωπο, το θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον, τους ανήσυχους και δημιουργικούς πολίτες, οφείλουμε να την δικαιώσουμε στις απαιτήσεις του σήμερα.
  Ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού, Αναστάσιος Μανώλας, ζήτησε την διαρκή συνεργασία με την κ. Μίχου, ευχόμενος προσωπική επιτυχίας στις επικείμενες εθνικές εκλογές.
Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.