Καταξίωσε και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης στην άμμο
       Η τελετή έναρξης του Παγκοσμίου πρωταθλήματος πάλης στην άμμο που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014 στο Αλεξάνδρειο ίδρυμα του Λιτοχώρου, έδωσε την ευκαιρία στο να αναδείξει για μια ακόμα φορά το ταλέντο του ένας δικός μας άνθρωπος.
       Πρόκειται για το μαέστρο Ευθύμιο Μαυρίδη που είχε την ευθύνη της οργάνωσης, τον συντονισμό αλλά και την καλλιτεχνική διεύθυνση του τελετουργικού μέρους της εκδήλωσης με τον παγκόσμιο χαρακτήρα.
       Πέρα από τους πολλαπλούς και πολλές φορές περιττούς και ανούσιους χαιρετιστήριους λόγους που συνοδεύουν τις εκδηλώσεις, όπως βέβαια και την προαναφερόμενη, ο Ευθύμιος Μαυρίδης για μια ακόμα φορά με το καλλιτεχνικό του έργο καταξίωσε την τελετή και απέδειξε ότι ο τόπος μας διαθέτει ικανό δυναμικό ανθρώπων στο να δημιουργεί και να αναδεικνύει κάθε είδους και κάθε απαίτησης διοργανώσεις, όποιου μάλιστα βεληνεκούς.
       Με σεβασμό στην ιστορία του ολυμπιακού αθλήματος της πάλης, μέσα από ένα άρτια δομημένο πλέγμα που σκιαγραφούσε και απεικόνιζε την κίνηση με το φως, τα ακούσματα με την συμβολικότητα, ο Ευθύμιος Μαυρίδης κατόρθωσε μέσα από μια διαρκή ροή και εναλλαγή την συνύπαρξη του κλασσικού με το σύγχρονο.
       Δίκαια λοιπόν του απονέμονται τα εύσημα. Γιατί ήταν αυτός που αθόρυβα -όπως πάντα-, λάμπρυνε τη βραδιά.
       Συμπορευτές σε αυτό το εγχείρημα είχε τον σκηνοθέτη Ανδρέα Μιχαήλ, τους σολίστ Ρώνια Τοπαλίδου και Γεώργιο Χασαμπένη, εικοσαμελή ορχήστρα, τις χορωδίες της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης και τη Δημοτική Δίου-Ολύμπου «Ιωάννης Σακελλαρίδης».
       Επιπρόσθετα τα χορευτικά της Ε.Π.Μ., του Πολιτιστικού ομίλου Λιτοχώρου, της Ένωσης Ποντίων Πιερίας, του Λυκείου Ελληνίδων Κατερίνης. Μαζί τους η πρωθιέρεια Σοφία Σεμερτζίδου, οι ιέρειες, οι αναπαραστάτες παλαιστές Παναγιώτης Κόσιβας και Νικόλαος Αμανατίδης καθώς και ο επιμελητής κουστουμιών Δημήτριος Χωνός. Όλοι τους ικανοί και άξιοι συνεργάτες.
       Μπράβο Ευθύμη. Περιμένουμε πλέον από εσένα την επόμενη πρόταση πολιτισμού για να νοιώσουμε πλουσιότεροι στον …ήλιο και το χρόνο.
                                                                                                                                                                                                                      Π.Χ.