Την Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2019, πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα, στο Σύλλογο Λιτοχωριτών Θεσσαλονίκης, (Μπιζανίου 44, Θεσσαλονίκη) η μεγάλη ετήσια εκδήλωση στη μνήμη του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω. Η εκδήλωση άρχισε με τη Θεία Λειτουργία με Αρτοκλασία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου (περιοχή Παπαφείου) στις 10 π.μ., όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ. Στη συνέχεια, στη Στέγη του Συλλόγου, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Δέηση, η κοπή της Βασιλόπιτας, η παρουσίαση του νέου Ημερολογίου 2019 και Διάλεξη από τον πανεπιστημιακό και ερευνητή κ. Κυρίτση Ιωάννη με θέμα:
«Η Μονή Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω μέσα από παλιά κείμενα»
       Στην ίδια εκδήλωση τιμήθηκαν από το Σύλλογο μέλη της Λιτοχωρίτικης Πανεπιστημιακής Κοινότητας για το ερευνητικό και ακαδημαϊκό τους έργο. Απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στους εξής Πανεπιστημιακούς Δασκάλους: Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη κ. Νικόδημο Σκρέτα, κ. Τσιφοδήμο Δημήτριο, κ. Μπόντη Ιωάννη, κ. Μόχλα Σωτήριο, κ. Αγγελόπουλο Αθανάσιο, κ. Φαρμάκη Νικόλαο, κ. Κέλη Σπύρο, κ. Βούγια Σπύρο, κ. Παπανικολάου Γεώργιο, κ. Μπλέκα Γεώργιο, κ. Κωφό Προκόπιο και κ. Κυρίτση Ιωάννη. Επειδή δε η Λιτοχωρίτικη Πανεπιστημιακή κοινότητα είναι πολύ μεγάλη, σε επόμενη ετήσια εκδήλωση θα τιμηθούν και άλλα μέλη της, ενώ προτείνεται να δημιουργηθεί και να ανοίξει ένα είδος επετηρίδας όπου θα καταχωρηθούν όλοι οι Πανεπιστημιακοί Δάσκαλοι από τα πολύ παλαιότερα χρόνια, που δεν είναι πλέον εν ζωή και να εμπλουτίζεται συνεχώς με νεότερα μέλη.  
            Την εκδήλωση τίμησαν και παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος κ. Δημόπουλος Κωνσταντίνος, η επικεφαλής της Μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ευαγγελία Μόχλα Φαρμάκη, η Αντιδήμαρχος Κόνιτσας κ. Δημαράτου-Καναβούρα Κατερίνα, οι δημοτικοί Σύμβουλοι Μαίρη Ακριτίδου-Γιαννουλοπούλου και Λάππας Νικόλαος, ο Σύμβουλος Δημοτικής Ενότητας Λιτοχώρου κ. Κολωνιάρης Νικόλαος, ο πρώην Δήμαρχος Λιτοχώρου κ. Τσιφοδήμος Αθανάσιος, οι Πρώην Πρόεδροι του Συλλόγου κ. Καναβούρας Αθανάσιος και Κοψαχείλης Κωνσταντίνος, ο πρώην Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης κ. Καναβούρας Λάζαρος, ο πρώην Διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Φαρμάκης Αστέριος, ο πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παπανικολάου Νικόλαος, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων Λιτοχώρου και Θεσσαλονίκης και πλήθος κόσμου.  
    
                                                                                      Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος, Κάκκαλος Θεόδωρος     
Η Γεν. Γραμματέας, Καναβούρα Ελένη