ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ
Οι δυνατότητες χρηματοδότησης δημιουργικών δράσεων σε όλο το φάσμα των καλών τεχνών θα γίνουν ευρύτερα γνωστές στην εσπερίδα που πραγματοποιείται την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023, με εισηγητή τον νομικό και υπεύθυνο χρηματοδοτικών προγραμμάτων του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.), Ραφαήλ Μετενίδη.
Η ενημερωτική πρωτοβουλία δίνει την ευκαιρία αλλά και τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο, φυσικό πρόσωπο και συλλογικό φορέα να πληροφορηθεί για τις Πολιτιστικές Επιχορηγήσεις δράσεων σύγχρονου πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού-Αθλητισμού, που δραστηριοποιείται σε όλες τις εκφάνσεις του πολιτισμικού προϊόντος, όπως θέατρο, κινηματογράφος, μουσική, χορός, φωτογραφία, ζωγραφική, συγγραφή κειμένων και ποιητικού λόγου, οργάνωση εκδηλώσεων και ημερίδων και γενικά ότι σχετίζεται με τις καλές τέχνες και τα γράμματα. Μάλιστα χωρίς καμιά δέσμευση για όσους συμμετάσχουν.
Η εσπερίδα ανοικτή σε όλους, φέρει την ονομασία Art Innovation Lab και θα υλοποιηθεί την Πέμπτη 9-2-2023 στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του πρώτου ορόφου του Συνεδριακού Κέντρο Κατερίνης (Εκάβη).  Υποστηρίζεται από τον Οργανισμό Πρόνοιας, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού (Ο.Π.Π.Α.Π.) του Δήμου Κατερίνης και από τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου.
Ο εισηγητής και διοργανωτής της εκδήλωσης, Ραφαήλ Μετενίδης, στην ανοικτή πρόσκληση σε όλους μας, επισημαίνει: «Η μεγαλύτερη δυσκολία στην υλοποίηση πολιτιστικών δράσεων έγκειται στην χρηματοδότηση τους. Για τον λόγο αυτό η ανάγκη αξιοποίησης των Πολιτιστικών Επιχορηγήσεων δράσεων σύγχρονου πολιτισμού είναι επιτακτική. Η συγκεκριμένη εσπερίδα έχει ως στόχο να ενημερώσει όλους τους Πολιτιστικούς φορείς του Νομού για τις νέες προσκλήσεις του Υπουργείου που ανακοινώθηκαν στις 03/02/2023. Θα ήταν μεγάλη μου τιμή να παρευρεθείτε στην εκδήλωση.»

Ρεπορτάζ: Περικλής Χατζηγιάννης